Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortum-spelen bjöd på sol, stjärnor och en nyinvigd idrottsplats

Den yngsta deltagaren var 8 år och den äldsta 65 år. Friidrottsstjärnan Joel Groth delade ut priser medan talangen Nikki Sjöberg och återvändaren Malin Ström gjorde upp på 200 meter. Stämningen var med andra ord god på årets upplaga av Fortum-spelen på Sävstaås IP.

Annons

Fortum-spelen 2016 på Sävstaås IP i Bollnäs.

I strålande sol på Sävstaås IP deltog över 180 friidrottare från 41 olika klubbar, från Kiruna i norr till Stockholms-området i söder, i Fortum-spelen. Dagen till ära nyinvigdes idrottsplatsen sedan man upprustat arenan med bland annat ny banbeläggning, nya hoppgropar och ny kastbur.

LÄS MER: Nya löparbanor och ny kastbur för drygt tre miljoner kronor – lyft för friidrotten på Sävstaås IP

Joel Groth, friidrottare, delar ut priser på Fortum-spelen 2016.

Joel Groth, som förra säsongen vunnit både SM-guld och dubbel seger i Finnkampen, är för tillfället skadad och deltog inte men var på plats för att dela ut pris till de lyckliga medaljörerna.

–Här är jag idag och får dela ut lite priser till alla duktiga talanger och så är det alltid kul att kolla lite friidrott. Klubben (Bollnäs FIK) har en del yngre som presterar väldigt bra för sin ålder så det blir en bra generationsväxling, säger Joel Groth.

LÄS MER: Knäskadad Joel Groth om första motgången och missad EM-chans: "Väldigt sur tajming"

Själv satsar Joel Groth allt på att bli frisk till SM i slutet på augusti men med siktet inställt på VM nästa år.

–Det är oklart hur allvarlig skadan är just nu. Det tar lite längre än planerat för stunden så jag inte om jag är frisk om en vecka eller åtta veckor. Det var synd att man missade OS, sista kvalmöjligheten dit var på EM. Det var surt att man inte fick chansen ens för resultatmässigt är jag inte långt ifrån. Men det är bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag. Nästa år är det ett VM jag gärna skulle vilja vara med på så det gäller att man får en bra grundperiod innan dess, säger Joel Groth

Nikki Sjöberg(till vänster) och Malin Ström tävlar för Bollnäs FIK.

Två andra hälsingestjärnor som deltagit i Fortum-spelen sen de var små, och gjorde så även denna gång, var Malin Stöm och Nikki Sjöberg. Sprintkometen Nikki Ström och återvändaren Malin Ström, som gjort en comeback till friidrottstoppen, som till vardags sporrar varandra och tränar tillsammans tävlade bägge i 100 och 200 meter. På finalen på 100 meter skedde det dock en del krångel med pistolen och irritationsmoment så Malin tjuvstartade två gånger och blev därmed diskad.

– Jag var ganska arg. Det kändes jättebra i försöket, då sprang jag på 12.05 men kände att jag hade mycket kvar att ge. Jag tänkte att det skulle bli kul att springa mot Nikki i finalen eftersom vi är ganska jämna så kanske jag hade kunnat hamna under 12, säger Malin Ström.

LÄS MER: Nikki är sprintkometen i Bollnäs FIK som växlat upp under våren: "Jag har hittat harmonin och farten"

LÄS MER: Nytänd Malin Ström satsar mot toppen igen – och nya SM-medaljer: "Det här är sista rycket för mig"

En arg Malin Ström fick däremot revansch i 200 meters loppet då hon kom in i mål på 24,94 nästan en sekund snabbare än Nikki Sjöberg på 25,70.

– Der var otroligt kul och skönt. Jag hade som mål att komma in på under 25 och så blev det, säger Malin Ström.

Nikki Sjöberg, som i början av augusti tävlar på JSM i Hässleholm är hyfsat nöjd med sin insats på 100 meter.

– Jag sprang försöket på 12,21 med en motvind på -0,3 och det kändes helt okej men hade velat springa lite snabbare. Finalen sprang jag på 12,54 med en motvind på -2,7 så jag är ganska nöjd ändå, säger Nikki Sjöberg.

Järvsö IFs duktiga friidrottare födda 06-07. Från Vänster Alva Viklund, Klara Westholt, Bella Grönholm, Klara Bergren, Ida Persson.

Stämmningen på årets upplaga av Fortum-spelen var god och det bjöds på mycket sol och många duktiga deltagarinsatser. Trekampen för flickor nio, den yngsta klassen, var otroligt imponerande då det uppvisades en hel del teknik och vinnarskallar. Ovanför är en bild på Järvsö IFs duktiga friidrottare födda 06-07.

LÄS MER: De lokala talangerna på Fortum-spelen man ska hålla extra koll på i framtiden

SE FLER BILDER FRÅN TÄVLINGEN HÄR

Mer läsning

Annons