Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succésäsongen – Joel Groth prisad på friidrottsgalan

/
  • Joel Groth tillsammans med pristagaren på damsidan, Klara Bodinsson, och prisutdelare Leif Boork.

Bollnässprintern Joel Groth var nominerad i två kategorier på den årliga friidrottsgalan i Stockholm.
I Årets genombrott i landslaget fick han se sig slagen, men priset för Årets prestation i Finnkampen gick till Groth.
– En fin utmärkelse, det betyder jättemycket, säger Joel Groth.

Annons

Joel Groth från Bollnäs har en kanonsäsong i ryggen. Säsongen resulterade i fyra topplaceringar i årsbästalistorna och ett SM-guld i 400 meter på SM i Söderhamn som höjdpunkter.

Läs mer: Groth dubbelt nominerad på friidrottsgalan

Nu kan han även bocka av ännu ett pris. På friidrottsgalan i Stockholm fick han motta pris för Årets prestation i Finnkampen. I Finnkampen var han ohotad vinnare i 400 meter och 400 meter häck.

– Det betyder jättemycket, en fin utmärkelse. Många presterade bra på Finnkampen och framför allt var det många med och tävlade och många i kampen om priset. Just Finnkampen var väl inte min bästa tävling, men jag presterade bra och var det något pris jag skulle vinna så var det väl det priset, säger Joel Groth.

Läs mer: Stark dubbel på Finnkampen för Groth

24-åringen fick kliva upp på scenen tillsammans med vinnare på damsidan, Klara Bodinsson, och ta emot priset av hockeyprofilen Leif Boork.

– Ja, det blev lite hockey där mitt i. Men det var väldigt roligt, jag visste inte hur det skulle vara på galan eftersom jag aldrig varit på den förut. Det var mäktigt och väldigt mycket folk på plats, säkert över 500 personer, säger Joel Groth.

När han klivit upp på scenen för att motta priset fick han frågan om det var extra skönt att tvåla dit de finska motståndarna.

– Jag tänker på prestationen främst... Nej, men det var så klart roligt att spöa finnarna, svarade Joel Groth med glimten i ögat.

Läs mer: Groth utsedd till månadens friidrottare

När det gäller priset för Årets genombrott i landslaget fick han se sig slagen av Andreas Otterling, Örebro, som under säsongen vann EM-brons i längdhopp. Ett pris Joel Groth aldrig hade räknat med att vinna.

– Nej, det skulle Otterling ha, inget snack om det. Hade jag vunnit hade jag nästan inte tagit emot det, säger Groth med ett skratt.

Behåller Joel Groth formen från den gångna utomhussäsongen även framöver lär det blir fler galor för hans del. Och det är ingenting han har något emot.

– Det var jättekul att få komma ut och träffa folk från föreningslivet och folk högre upp i ledningen, kul att knyta lite kontakter. Det var en väldigt bra gala, väldigt professionell. Jag hade trott att den skulle vara mindre, men den verkar vara ett par snäpp högre än förra året.

Mer läsning

Annons