Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttonde SM-guldet för Petersson

/
  • Där satt den - igen! Annika Petersson blev lite pressad i spjutfinalen – men kunde vinna sitt åttonde SM-guld.

Det blev guld igen för Annika Petersson.

Och inte bara det.

– Nej, jag fick en guldklocka också, sa Annika – som fick det fina uret för att gjort tjugo landskamper.

Annons

På söndagen avslutade den 110:e upplagan av friidrotts-SM, som avgjordes på Lugnets IP i Falun.

Och där det var en spännande spjuttävling med ett gott slut för Annika Petersson, Edsbytjejen som tävlar för Gefle IF, och som tog sitt åttonde SM-guld.

– Jag är jätteglad. Och det blev ju en spännande tävling, sa Annika – som såg ut att ha avgjort hela tävlingen när hon i den femte omgången drog iväg det 600 gram tunga spjutet hela 55.77.

Och det trots att man tävlade i motvind.

Men så i den sista omgången så fick Anna Wessman från Växjö till en träff och spjutet landade farligt nära Annikas ledarkast. Nu mätte kastet ”bara” 54.80, men nog var det några pulshöjande sekunder innan längden fastslogs.

Annika befinner sig nu i riktigt bra form och SM-guldet var väl kanske bara ett steg mot det som kommer nästa helg.

Då är det Finnkampen som gäller och den formstarka Edsbykasterskan har redan börjat längta till Helsingfors Olympiastadion.

– Ja, det skall bli riktigt kul. Och det känns som att vi har en bra chans mot finskorna i år. Och jag skall verkligen försöka att ta den chansen.

Det var alltså Annikas åttonde spjutguld och förutom SM-medaljen så fick hon också en guldklocka för det att hon gjort 20 landskamper.

Noterbart var också att Per-Erik Söderqvist, Bollnäs FIK, var femma i sitt heat på 200 meter med tiden 22,80. Vann det heatet gjorde Johan Wissman från Helsingborg på 21,86.

Och att Malin Ström, Bollnäs, klockades för 12,55 i försöken på 100 meter i en motvind på -1,2 meter/sekund. För att ta sig vidare till final så krävdes 12,42.

HASSE SJÖGREN

Mer läsning

Annons