Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton Larsson satte nytt klubbrekord

/
  • Jan Ståhl, och, Mats Olsson, grattade sin tidigare klubbkamrat i Järvsö IF, Anton Larsson.

Det blev ett nytt rekord.
Lagom till att Järvsö IF firar 100 år och rekordet skulle gå in på sitt 43:e år.
– Ja, det var kul. Även om jag gärna hade gjort över femtio meter också, sa Anton Larsson – som hyllades av sina tidigare klubbkamrater.

Annons

Det var när den sjuttonde upplagan av Bottnarydskastet avgjordes i det lilla samhället Bottnaryd, väster om Jönköping, och där det arrangerades internationella kasttävlingar i grenarna kula, diskus, spjut och slägga.

Där det i en av de första grenarna var b-poolen i diskus för herrar med en formstark Anton Larsson från Järvsö IF i sin jakt på dels klubbrekordet men också drömgränsen femtio meter.

– Nu har jag sadlat om. Och det är bättre än förra året, det känns som att det går åt rätt håll. Är mycket stabilare än förra året, sa Anton – som kommit in i arbetsrutinen och dessutom hinner med att göra en ordentlig satsning på diskusen.

Och det har gått riktigt bra.

– Jag hade ju hoppats på att göra över femti här, det var ju nära, men det får väl komma på SM istället.

Anton gjorde en bra tävling med flera långa kast och vid två tillfällen över 49 meter.

Rekordet för Järvsö IF är så gammalt som från 1973 då Yngve Andersson kastade 49.54, något som nu Anton passerade genom att lägga ut den två kilo tunga diskusskivan på 49.85. Och han hyllades sedan av sina tidigare klubbkamrater Jan Ståhl, som är fyra på JIF´s tiobästa lista i diskus med 45.50 från 1973 samt sin tränare Mats Olsson som är trea på samma listan med 48.99 från 2008.

Den senare var dessutom med i kula, förutom att han coachade Anton, och visade upp en strålande form. Mats gjorde sin bästa stöt på drygt två år när han noterade 17.71 och var sexa i den internationella kultävlingen. Vann kulan gjorde kanadensaren Tim Nedow på banrekordet 20.59.

– Jag har ju kört på med styrka och så. Så jag är väl starkare än någonsin, men nu måste jag köra på med lite mer kula också. Skall vara med på SM i Söderhamn hade jag tänkt, sa Mats – som visade upp en strålande form och hade en övertrampsstöt en bit över arton meter.

Så nog kommer SM-tävlingarna i Söderhamn blir spännande.

Mer läsning

Annons