Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen Älvvallen

/
  • Det är mycket att göra för att få Älvvallen friidrottsbanor i brukligt skick. Ny beläggning av gummiasfalt, ny dränering och eventuellt två ytterligare banor på upploppet. Pelle Ferm, fritidsenhetens chef, är nöjd över de pengar som kommunens allmänna utskott har sagt sig villiga att bidra med.

Jubel i Järvsö faktiskt. När det nu står klart att Älvvallens allvädersbanor ska rustas. Vid sitt möte beslutade nämligen kommunens allmänna utskott att avsätta de ansökta 1,2 miljoner kronorna till det.

Annons

– Vi ansökte först om 1,7 miljoner, men så fick jag loss 500 000 kronor från Riksidrottsförbundet, så kallade idrottslyftspengar, och därför kunde vi sänka kravet på politikerna till 1,2 miljoner kronor, berättar Pelle Ferm, fritidsenhetens chef.
Det som ska göras är att byta gummiasfalten på banorna, flytta längd och trestegsbanorna och eventuellt utöka med två banor på upploppet. Dessutom måste man också fixa till dräneringen runt planen.
– När vi hundraprocentigt vet att vi får de här pengarna, det slutgiltiga beslutet tas i kommunfullmäktige i slutet av månaden, så måste vi sätta oss ned med friidrotten och verkligen se vad som behövs och sedan göra en beräkning av vad det skulle kosta. Vi måste, trots allt, se till att rätta mun efter matsäcken.
– Vi är förstås jätteglada över de pengar vi fått oss tilldelade och då inte bara för friidrotten. För fotbollen i Järvsö betyder flytten av friidrotten från Strandvallen också väldigt mycket, säger Pelle Ferm.
För i och med att friidrotten nu kan flytta sin verksamhet till mer moderna Älvvallen så blir det fritt fram för Järvsö BK att ha Strandvallen som sin huvudarena för fotboll.

Mer läsning

Annons