Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka för Zara Lundgren

/

För 15:e året i rad arrangerade Näsvikens IK BL–loppet på onsdagskvällen.
Trots stor konkurrens har loppet lyckats behålla sin popularitet under ett och ett halvt decennium.
– Det har blivit en tradition, säger tävlingsledare Dan Marsch.

Annons

Regnet hängde i luften när de runt 200 löparna gjorde sig klara för start i den 15:e upplagan av BL–loppet i Näsviken. En av personerna på plats vid Folkets hus var Björn Lundén, grundaren av tävlingen.

– Tänk att vi har kört det här loppet i 15 år. Det är jätteroligt, säger Björn Lundén, som får medhåll av tävlingsledare Dan Marsch:

– Det är kul att se att vi fortfarande drar så många löpare. Första året hade vi runt 150 löpare, men i dag är konkurrensen mycket större. Vi hade en topp på cirka 300 löpare för några år sen. I dag spelade nog vädret rätt stor roll. Folk är rädda för regnet, säger Dan Marsch.

Björn Lundén är, förutom grundare av loppet, även en trofast deltagare – men inte i år.

– Jag har sprungit varje år, men nu har jag fått lunginflammation så jag kan inte vara med. Det är väldigt tråkigt, sa han innan start.

En som däremot kunde springa var segraren över åtta kilometer – Mattias Nätterlund, Örebro AIK. Vid varvning efter halva distansen låg han först av alla, en position han höll hela vägen in i mål.

– Vi gick ut ganska hårt, jag och en kille till. Han tappade in till varvning, men det var skönt att ha någon som jagade på lite, sa Nätterlund, som vann på 29.13, tre minuter snabbare än förra året då han var fyra:

– Jag var revanschsugen i år.

På damsidan vann Zara Lundgren, Nordanstigs FI, på tiden 35.23 och försvarade därmed sin seger från ifjol.

– Förra året hade jag varit skadad innan loppet, så det gick lättare att springa i år. Jag kände mig inte lika otymplig, sa hon efter målgång.

– Det är ett trevligt lopp att springa, ganska kuperat. Det blir lite extra jobbigt när man springer två varv och vet att man ska ta alla backar en gång till, menar Zara Lundgren.

Fyrakilometersloppet vanns av David Larsson, Hudiksvalls IF. Snabbast av damerna var Sofie Högberg, Hemlingby LK.

Mer läsning

Annons