Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig har VM varit större

/
  • Sveriges förbundskapten Magnus Olsson tror på blågula medaljer i Höghammarhallen.

Aldrig har det varit större.
Det är i Bollnäs och Höghammarhallen det händer kommande helg.
130 aktiva från 14 länder gör att 2010-års inomhus–VM för utvecklingsstörda blir det största i världen som någonsin som arrangerats när det gäller VM inomhus för klass U.

Annons

Magnus Olsson är lärare vid Idrottsgymnasiet i Bollnäs, svensk förbundskapten för handikapplandslaget och för första gången också med som ordförande i organisationskommittén.

– Det här är den största inomhustävlingen jag varit med om och det här ska bli riktigt roligt. Jag hoppas att publiken hittar hit. Det kommer att vara hög klass på både tävlande och tävlingarna. Nu har vi också alla pusselbitar på plats, där Bollnäs friidrott hjälper oss med själva tävlingarna. Så nu bara längtar man till att det hela drar igång, säger Magnus Olsson som hoppas på blågula medaljer.

– Vi ska försöka vinna lagtävlingen. Optimal utdelning skulle vara sju medaljer. Men då ska vi också ha mycket stolpe in. Men tre medaljer tycker jag är rimligt.

Vid senaste inomhus–VM i Tallin vann Jeffery Ige guldet i kula. Joakim Södling tog guld i höjdhopp. Två guldhopp även nu.

– De är grabbarna är här för att försvara sina medaljer och jag tror också att de kommer att lyckas.

Sverige kommer till start med 18 aktiva. 10 av dessa går på Idrottsgymnasiet i Bollnäs.

– Vi har aldrig haft en större trupp när det gäller inomhus–VM. Nu när vi har hemmaplan kan vi också ha fler aktiva med. Vi har en bra och stark trupp med många unga debutanter och några med mycket rutin. En bra blandning tycker jag där många har en rejäl medaljchans.

Mer läsning

Annons