Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Växbo till Vancouver

/

Hur många har inte drömt om att få åka på ett OS.
För Daniel Lind från Växbo blir drömmen sann. Tidigt i morse tog han tåget till Arlanda – destinationen är Vancouver där han är en av sex som dömer OS-backhoppningen i Whistler.
– Men med lite tur hinner jag se annat också, kanske hockey och skidskytte, säger han.

Annons

Det blir tvära kast för Daniel Lind. På onsdagen stod han på Lantmännen och svetsade en grävmaskin modell större – på lördag sitter han, förhoppningsvis, på läktaren och ser OS-invigningen i Vancouver.

– Jag har möjlighet att se invigningen om jag vill, om man orkar. Det är ju en omställning i tid också, det skiljer nio timmar till Sverige. Men visst är det en dröm man har haft, att få se ett OS, säger Daniel.

Vad som kommer att hända i Vancouver är att han ska döma OS-backhoppningen, men så mycket mer än så vet inte Daniel.

– Har ingen aning om vilka tävlingar jag kommer att döma. Det är sex domare och sex tävlingar, men det är bara fem domare per tävling, så vi får stå över en gång var. Men hur programmet ser ut har jag faktiskt ingen aning om.

Daniel kommer inte att bo bland de aktiva i OS-byn, utan på ett hotell i skidorten Whistler. Det ger honom chansen att hinna med annat än backhoppningen. Bland annat kan det bli läge att följa skidskyttarnas guldjakt, skidåkningen samt hockeyturneringen.

– Hockeyn hoppas jag så klart kunna se. Vi har möjlighet att köpa biljetter till hela slutspelet, men dem får man betala själv. Sedan så är jag ju intresserad av skidor och skidskytte också. Man måste ju unna sig om man får chansen, det är kanske bara en gång i livet man får vara med om ett OS på plats, säger Daniel.

Mer läsning

Annons