Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från sjuksäng till matchhjälte – här är veckans topplista med heta hälsingar

/

Sporten blickar tillbaka på veckan som gick och plockar ut godbitarna och höjdpunkterna.
Här är den – veckans lista med sju heta hälsingar signerat sportreportern Rikard Bäckman.

Annons

1. Daniel Berlin

Upplänning från början, via Gästrikland och Ryssland så är nu Daniel Berlin Hälsinglands mest lysande bandystjärna. Kom direkt från sjuksängen till mötet med sin förra klubb – och gjorde två mål och tre assist vid Bollnäs kross av Sandviken med 6–1.

 

LÄS MER: Här är förra veckans lista

 

2. Skidtävling i midsommarväder

Det råder midsommarväder lagom till jul. Ändå lyckades Rehns BK göra det möjligt med skidtävling under dagarna två i Bollnäs i helgen. Begreppet "het" får ju en dubbelbottnad betydelse i det här sammanhanget.

 

3. Stamping – "Alla sagor har ett slut"

Bollnästravets vinstrikaste häst fick sitt avsked vid årets sista tävlingar. Stamping, med 40 segrar i karriären och över tre miljoner insprungna kronor, satte punkt med en tredjeplats. "Det känns sorgligt, men alla sagor har ett slut", sa hästens tränare Heino Louhelainen.

 

4. Bollnäs/Hertsjös supertvillingar

Förra veckan toppade de innebandylistan – nu är Clara och Frida Hellgren med även på den hetaste listan. Bollnäs/Hertsjös supertvillingar levererade elva poäng när laget körde över Hedemora med 11–2. Nu toppar 15-åringarna poängligan i damtvåan.

 

LÄS MER: Bäckmans innebandylista

 

5. Daniel Skarps

Ljusdal var stundom rätt illa ute i hemmamatchen mot Rättvik. Men med stor hjälp av sin 39-årige skytteveteran vände man på matchen och firar jul som serieledare i den norra allsvenskan. Skarps gjorde fyra av Ljusdals fem mål .

 

6. Snart hettar det till i hockeyn

Grundserien i hockeyettan är inte alltid så het. Men så fort julen är överstökad smäller det i Hudiksvall – när HHC kliver in i allettan och varje match plötsligt börjar gälla allt. På måndag: premiär mot Södertälje borta.

 

7. Tarley Allison

Den unge sprintertalangen från Ljusdal har varit med i diskussionen under flera år när ett försäkringsbolag delat ut elitstipendium i Ljusdal. I år fick så Tarley Allison det . Är inte bara ett löfte på bra nivå i sin ålderklass i Sverige, utan också en förebild för sina yngre klubbkamrater i Järvsö IF.

Mer läsning

Annons