Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från allsvenskan till trean

/
  • Thomas Hedlund efter sin sista match på Strömvallen i höstas. Vid hans sida står Mathias Woxlin, som även han gjorde sin sista match i allsvenskan.

Thomas Hedlund, fostrad i Hällbo IF och Söderhamns FF, har bytt allsvenskan mot division tre.

För första gången på flera år kan han njuta av en riktig semester.

Annons

I höstas hyllades Thomas Hedlund på Strömvallen. Efter 14 säsonger i allsvenska Gefle lade den förre SFF-spelaren skorna på hyllan för gott. Det var i alla fall tanken då.

– Det är ganska skönt att ha semester på ett sätt som jag inte haft tidigare. Första veckan var det kanonväder så då var vi mest iväg och badade och sen har vi hunnit med en shoppingtur till Stockholm, säger gävlebon Thomas Hedlund.

I början på 90-talet spelade mittbacken tre säsonger i Söderhamns FF. Hans starkaste minne från den tiden är när SFF tog steget upp i trean. Efter sin sista säsong i allsvenskan hörde en rad olika klubbar av sig och till en början fick alla nej. Ända tills uppländska Strömsbergs IF slog en signal.

– Deras lagledare ringde och bad mig att komma ner och träna med laget. Då hade jag hunnit gå på en del Geflematcher och började få tillbaka suget.

Hedlund skrev på men Många hälsingar hade säkerligen hoppats på en comeback i moderklubben Hällbo IF.

– Hade det inte blivit någonting häromkring kanske det hade varit aktuellt med Hällbo. Men det är en bit att sitta och åka från Gävle. Det passade extra bra med Strömsberg eftersom tränaren bor i Gävle och han skjutsar mig till alla träningar.

Mer läsning

Annons