Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wingqvist lyfter med Gävle

/

Före detta Mohedsspelaren Josefine Wingqvist är en av sex hälsingetjejer i division 2-laget IFK Gävle. I halvtid på serien leder gästrikeklubben serien och 17-åringen är minst sagt till freds med fotbollslivet just nu.

Annons

I fjol: Degraderad från division 2 med Moheds SK.

Nu: I serieledning med IFK Gävle i division 2.

Hälsingen Josefine Wingqvists geografiska flytt söderut betydde en flytt norrut i serieystemet.

– Det har varit jätteroligt och lärorikt första tiden i IFK Gävle. Det är stor skillnad mot hur det var i Mohed och med bra kvalitet både på träningar och matcher, ja hela gänget är jättebra, säger Josefine Wingqvist under en paus i sommarjobbet hos Sisu Gästrikland.

Sedan är hon förstås snabb och poängtera att hon absolut inte pratar nedvärderande om Mohed, utan konstaterar helt sonika att mycket handlar om att IFK Gävle "har legat i tvåan ett par år och också varit uppe i ettan".

Det har gjort att föreningen skaffat sig mer erfarenhet från höga fotbollsnivåer än vad Mohed kunnat göra.

I de två sista seriematcherna före sommaruppehållet visade man kvalitet när man först slog Gideonsberg i seriefinalen, 3–2, och sedan öste in sex mål i Gävlederbyt mot Valbo. Nu leder man serien.

– Vi har fått ihop spelet jättebra, trots att vi är ett ungt lag där alla spelare är födda på 90-talet, säger Josefine Wingqvist.

Mer läsning

Annons