Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wimans fina start tog stopp

Om inte om hade funnits hade Sara Wiman kanske varit ett namn för allsvenska Hammarbys premiär-lag mot AIK på onsdag.

Annons

Det började så bra för Sara Wiman i allsvenska Hammarby. Efter flytten från Team Hudik via IFK Gävle till Stockholmslaget inledde hon den allsvenska karriären och säsongen 2009 med att göra mål i första träningtsmatchen mot Bollstanäs, 3–1-seger. Och hon spelade från start i den andra, 2–1-seger över Västerås BK 30.

Sedan var det slut på det roliga.

– Jag ramlade och tänjde ut ledbandet i ena knäet och var borta i tre veckor. Jag har gjort det tidigare och rehabiliterade dåligt den gången och då är risken stor att det kommer tillbaka.

– Sedan kom jag tillbaka efter knäskadan och tränade ett tag, innan jag fick vattkoppor och tvingades vara hemma i en vecka med feber ... säger den otursförföljda tjejen, bördig från Ljusne.

Vattkopporna kom som ett brev på posten för den dagisanställda anfallaren. Tids nog blir hon säkert immun mot småttingarnas ilskna baciller och frånvaron från allsvenskarnas träningar av den anledningen färre och färre.

Frånvaron denna gången gjorde förstås att hon missade både träningar och matcher och kom på efterkälken.

– Man hamnar efter ganska mycket på den här nivå. Vi har sex–sju pass per vecka plus matcher.

Om inte de här debaclen hade drabbat Sara Wiman hade hon kanske, kanske varit ett namn för den allsvenska premiären på Kanalplan på onsdag kväll.

– Kanske att jag hade varit med i truppen, säger hon.

Nu får hon stå vid sidan om och se på Stockholmsderbyt mot AIK. Trist, förstås, men ändå säger hon:

– Det känns att det är på allvar nu. Det är bara att träna på så att jag kommer tillbaka på den nivå jag vet att jag är.

Och den har, enligt henne själv, höjts sedan ankomsten till Stockholmsklubben. Trots strulet hittills tycker hon att hon tagit kliv framåt i fotbollskunnandet sedan hon kom till den nya fotbollsmiljön.

– Det är många duktiga spelare i laget. Flera av dem har a-landslagsmeriter, säger Sara Wiman.

Mer läsning

Annons