Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westberg slutar som SFF-tränare

Förra helgens match mot Falun blev SFF-tränaren Stefan "Chappa" Westbergs sista som huvudansvarig för laget.
Hans onda och dåliga rygg tvingar honom att kliva av uppdraget och assisterande tränaren Lasse Bäckström blir ny huvudtränare i SFF.

Annons

Sedan 30-årsåldern har Stefan Westberg lidit av en dålig rygg. Och för fem år sedan kontaterades det att han lider av en kronisk skelettsjukdom som heter Bechterew.

Sedan i vintras har tillståndet för Stefan Westberg bara blivit sämre och han har nu på inrådan från läkarhåll tagit beslutet att hoppa av som tränare för SFF.

– Läkarna ville att jag skulle sluta ännu tidigare. Men det har varit för roligt för att göra det. Nu har jag ändå funderat i en månad ungefär och nu känns det som rätt beslut. Hälsan måste ju få styra. Men jag hade jätteångest innan jag bestämde mig, säger Stefan Westberg som varit huvudtränare för SFF de senaste 3,5 åren.

Nu tar alltså assisterande tränare Lasse Bäckström över som huvudansvarig för SFF:s division 2-lag.

– Det behövdes inte mycket betänketid för att ta beslutet. Och jag hade aldrig hoppat på uppdraget om jag inte trott att vi ska klara av den utsatta situation som vi befinner oss i, säger Lasse Bäckström som till sin assistent även fortsättningsvis kommer att ha Lars "Nåjde" Olsson.

Mer läsning

Annons