Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wahlund sugen på DM-titeln

/

Julia Wahlund vill skjuta DM-titeln till Mohed.
Och finalmotståndaren Team Hudik fruktar Moheds mittfältsstjärna.
– Hon kan avgöra en match medan vi saknar den typen av spelare, säger Hudiktränaren Mats Johansson.

Annons

Mohed eller Team Hudik, vilka är bäst i Hälsingland? I kväll kommer svaret, då damernas DM-final avgörs för 40:e gången.

– Det ska bli väldigt spännande, det är en viktig match som nog blir ganska jämn, säger Moheds mittfältare Julia Wahlund.

Team Hudik är regerande mästare efter fjolårets finalseger mot just Mohed (7–1). Den matchen missade Wahlund då hon provtränade med Umeå Södra.

– Jag är mycket laddad inför årets final, eftersom jag missade den förra året. Men framför allt eftersom Hudik slog oss den gången.

Vilket lag som är favorit råder det inget större tvivel om. Team Hudik spelar i en högre division och har vunnit DM elva gånger de senaste 13 åren. Lagets tränare Mats Johansson tror på seger även i år, men höjer ett varningens finger för Mohed. Och för lagets mittfältsstjärna.

– Mohed har en del nyckelspelare som till exempel Julia Wahlund. Hon kan avgöra en match medan vi saknar den typen av spelare, säger Hudiktränaren.

Julia Wahlund har öst in mål under våren och hamnade i målprotokollet hela sju gånger i fredagens träningsmatch mot Wallvik (seger 11–3). När hon hör Mats Johanssons omdöme om henne reagerar hon med glädje.

– Oj, det var roligt att höra att han sagt så. Jag ska göra mitt bästa och det är bara att hoppas målformen håller i sig.

Mer läsning

Annons