Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wahlund sänkte Iggesund – igen

Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag.
Men det underlättar att ha en Julia Wahlund i startelvan.
På fredagskvällen sänkte hon åter igen Iggesund när hennes Mohed vann med förkrossande 10–1 (3–1).

Annons

Iggesund var tillbaka på Lägervallen i Mohed, men den här gången handlade det om seriespel. Reprisen på DM–semifinalen tidigare i veckan blev på många sätt och vis just en repris. Mohed vann enkelt, spelade ut Iggesund och Julia Wahlund gjorde åter igen sex mål.

Efter matchen hyllades Moheds vänsterytter av lagkaptenen Sara Spinord.

– Julia är helt grym, slår man en genomstickare så vet man att hon är först. Helt fantastiskt, säger Spinord, som själv är på väg tillbaka efter den ledbandsskada hon ådrog sig i början av säsongen.

Mot Iggesund slet Sara Spinord i det tysta i sin roll som defensiv mittfältare. Hon vann boll och fördelade både i sidled och framåt. Efter matchen kände hon av skadan, men var ändå nöjd.

– Jag tycker faktiskt att det fungerade jättebra för min del i dag, framför allt med tanke på skadan. Självklart känner jag av foten eftersom ledbandet är av men det blir bättre och bättre.

Själva matchen blev aldrig någon spännande historia. Efter tio minuters spel hade Carro Nordqvist nickat in 1–0 på hörna och Julia Wahlund ökat på till 2–0. Samme Wahlund hade dessutom haft två bollar i stolpen. Efter 3–1 i paus rasade Iggesund ihop totalt och siffrorna rann iväg. Mohed var bollskickligare, snabbare och framför allt fysiskt starkare.

– Utan tvekan treans bästa lag. Mohed är tränade för tvåan och det märks, vi orkar inte hänga med, säger Iggesunds tränare Fredrik Forslin.

Mer läsning

Annons