Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig derbyvinst för Bergvik

/
  • Spelande tränaren Tommy Öhrn visade vägen för sitt Bergvik genom att göra ett mål och passa till två då Trönö besegrades med 5–2.

Äntligen kom ett lyft för Tommy Öhrn och hans Bergvik som vann derbyt mot Trönö med 5–2.

Annons

Inte sedan nationaldagen den 6 juni har IFK Bergvik vunnit (2–1 borta mot Ilsbo) och tagit tre poäng.

Därför har också laget sjunkit i tabellen som ett sänke.

Men insatsen och poängen mot Trönö visar att laget inte på långa vägar givit upp kampen om ett nytt kontrakt.

– Så jäkla skönt att få vinna. Och att äntligen få lite utdelning på chanserna och göra några enkla mål, säger spelande tränaren Tommy Öhrn som tog sitt ansvar och visade vägen för sitt poängtörstande lag.

Öhrn spelade bara de sista 20 minuterna i varje halvlek efter att ha varit sjuk med feber och halsont.

Vilket uppenbarligen räckte.

Bergvik hade ledningen med 2–1 då Tommy Öhrn bytte in sig själv i den första halvleken. Och tämligen kvickt nickade han ner bollen till en fristående David Olofsson som direktsköt på volley. Och bollen for in som en projektil fram till 3–1 bakom en chanslös Mikael Vestlund i Trönös mål.

Och alldeles innan pausvilan satte Öhrn själv det psykologiskt viktiga 4–1-målet då han helt på egen hand dribblade bort ett par försvarare och satte bollen bakom Vestlund.

Trönö skapade viss nerv i matchen då lagkaptenen Daniel Pettersson knoppade in Stefan Wallgrens frispark till en 4–2-reducering i den 66:e minuten.

Men Tommy Öhrn var het för kvällen och med tretton minuter kvar slog han snabbt en frispark som Marcus Brolin med sitt andra mål för kvällen rullade in.

Mer läsning

Annons