Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi livesände DM-finalen mellan Bollnäs GIF och Söderhamns FF

På onsdagskvällen smäller det på Solrosen i Bollnäs – DM-final mellan division 3-laget Bollnäs och Söderhamn från tvåan. Helahälsingland satsar stort med en extrasändning som startar 18.45.
– Vår satsning på livesänd lokalfotboll har varit väldigt lyckad, säger Rikard Bäckman, Mittmedias fotbollsredaktör i Hälsingland.

Annons

Under våren har 18 livesända fotbollsmatcher gått att se på helahälsingland.se.

– Generellt har det varit väldigt bra tittarsiffror, med väldigt få undantag. Vår stora satsning har visat sig vara mycket uppskattad, säger Rikard Bäckman, Mittmedias fotbollsredaktör i Hälsingland.

LÄS MER: Så storsatsar vi på livesänd fotboll

Den nittonde matchen på sajten blir något alldeles extra. DM-finalen fanns inte med på ursprungsschemat, men vi har beslutat att sända Bollnäs–Söderhamn från Solrosen öppen och helt gratis.

– Vi har kommit mer än halvvägs in på vårsäsongen nu, så det känns väldigt bra att kunna visa den här matchen för alla, säger Rikard Bäckman.

Sändningen kommer starta lite tidigare än vanligt, för att kommentatorerna Andreas Tagg och Fredrik Mix ska hinna snacka upp den ordentligt – 18.45 kör vi gång.

– Oftast är det en kommentator på matcherna vi sänder, men nu är det ändå DM-final och då ska man satsa lite hårdare, säger Rikard Bäckman.

Efter DM-finalen återstår tio matcher att sända under våren, från herrarnas division 2, 3 och 4 samt damernas division 1 och 2.

LÄS MER: Här är hela vårens schema

– Sedan ska satsningen utvärderas rejält, och efter det kommer ett schema till första halvan av hösten presenteras, säger Rikard Bäckman, som därmed avslöjar att det blir livesänd fotboll på helahalsingland.se även när serierna vänder i höst.

Mer läsning