Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växbo drar sig ur serien

/
  • Då var det muntert på Växbo IP när laget i höstas vann division VI södra och tog steget up till division V. Nu tvingas klubben lägga ner seniorverksamheten.

Förra säsongen vann Växbo IF division VI södra Hälsingland.
Men glädjen och lyftet till femman blev kortvarig.
Föreningen har nu tvingats dra sig ur seriespelet.
Anledningen – spelarbrist.

Annons

– Det här känns så otroligt tråkigt. Riktigt grymt. Det kändes som att vi hade något riktigt bra på gång men det saknas klubbkänsla, säger Växbo IF:s ordförande Patrik Halvarsson.

Det var många som höjde på ögonbrynen när beskedet kom.

– Vi tog beslutet förra veckan. Intresset har hela tiden svalnat från spelarnas sida. På slutet har det bara varit 3–4 killar på träningarna och då kan vi lika gärna spela i korpen.

– Vi hade ett möte i höstas efter att vi vunnit serien och det var positivt. Spelarna lovade att satsa. Vi fick några nyförvärv och så lyckades vi knyta till oss Torbjörn Lundh som tränare. Han har lagt ned ett otroligt jobb och har varit seriös i allt han gjort. Men det hjälper inte när grabbarna inte ställer upp och tränar.

Största anledningen till vad som nu hänt med Växbo IF säger Patrik Halvarsson är att det samarbetsavtal klubben hade med Arbrå sprack.

– Vi var helt överens med Arbrå om att fortsätta att samarbeta men två dagar före utgångsdatum så valde Arbrå att i stället samarbeta med Rengsjö. Arbrå blåste oss helt och hållet och där brast allt i vår säsongsplanering. Det är också största anledningen till att vi tvingades ta det här tråkiga beslutet. Tidigare hade vi runt 20 spelarna på träningarna men sedan samarbetsavtalet sprack så svalnade också intresset från spelarnas sida.

Nu har inte hela föreningen kraschat. Det drastiska beslutet berör enbart seniorverksamheten.

– Ungdomsverksamheten kör vi på med som vanligt. De senaste fyra åren har vi satsat på våra ungdomar och nu har vi lag i P-13, P-12, P-10 och ett lag i knatteserien. Målet är att vi ska kunna starta upp en kull vartannat år och erbjuda våra ungdomar de bästa träningsmöjligheterna. Lyckas vi sedan behålla våra ungdomar så kanske vi så småningom kan starta upp igen och börja om i sjuan.

Mer läsning

Annons