Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Upplevelsen som är grejen"

/
  • Team Hudiks F13-lag vann Medelpadsserien division 3a. Nu väntar tufft motstånd i Gothia cup.

I fjol var det Forsa och Hög som representerade Hudiksvall på Gothia cup.
När turneringen startar på måndagen är Team Hudik kommunens enda lag på plats i Göteborg.
– För tjejerna blir det en kanonupplevelse, säger ledaren Anders Henriksson.

Annons

Team Hudik är den enda klubben från Hudiksvall som spelar i årets Gothia Cup. Lagets F13-lag inleder gruppspelet under måndagen och motståndet blir spännande.

Redan i öppningsmatchen ställs laget mot Santa Monica Saints från Kalifornien, USA.

– En fantastisk upplevelse för tjejerna att få möte ett lag från Kalifornien. Vi har ingen aning om hur bra dom är, säger Anders Henriksson.

De övriga två lagen i gruppen är Bele Barkarby och Lerum.

– Det vi vet är att Bele av tradition har bra tjejlag, sedan har de ju tuffare matcher till vardags i Stockholmstrakten så det kan nog vara den tuffaste matchen på förhand. Lerum vet jag inte så mycket om alls, säger Anders Henriksson.

Det är en stor trupp som lämnat Hudiksvall för Göteborg. 21 spelare är på plats och från ledarhåll försöker man se till så att alla får spela lika mycket.

– Man får bara matcha ett visst antal spelare. Vi delar in laget i tre grupper med sju spelare i varje, sedan spelar två grupper varje match medan en grupp får vila. Då får alla spela lika mycket, lite beroende på hur det går i slutspelet.

Team Hudiks lag på Gothia cup är samma lag som under våren stod som segrare i Medelpadsserien division 3a för elvamannalag. Men i Gothia cup är det inte de sportsliga målen som är de viktiga.

– Det är upplevelsen med invigning och Liseberg och allting som är grejen med Gothia. Självklart kommer vi vilja vinna matcher, men vi är där för att ha kul. Att sova en vecka i sovsal och alla intryck man får gör det speciellt, säger Anders Henriksson.

Mer läsning

Annons