Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt Kilafors siktar ändå högt

/

Några riktigt rutinerade spelare i Kilafors damlag har inför den här säsongen valt att göra ett uppehåll.
Klubben har fyllt luckorna med tre fina nyförvärv och egna unga spelare så det är en försiktigt optimistisk tränare Hakim Korselius inför hemmapremiären på lördag mot nykolingen Strömsbruk.

Annons

– Bitarna börjar ramla på plats. Under försäsongen har vi inte gjort en hel riktigt bra match. Stundtals har vi spelat riktigt bra men sedan har vi tappat spelet under perioder. Jag hoppas att det har vänt nu och att vi kan göra en hel bra match under 90 minuter i premiären.

Kilafors slutade på en fjärde plats i fjolårets damtrea. En placering som laget ska försöka upprepa den här säsongen.

– Vi skitar på att vara topp 4.

Hakim Korselius har tidigare tränat Kilafors flicklag. Som ny tränare i år för damlaget känner han till många av de yngre spelare som klubben lyftat upp från egna leden.

– Vi har en ganska stor generationsväxling i laget nu. Vi har fyllt på med spelare från F 17-laget, som bara spelat i sporadiskt i trean tidigare. Nu kommer de att få betydligt mer speltid. Sedan har vi också tre tjejer som bara är 14 år men som kommer att få spela.

Under försäsongen har Kilafors blandat och gett.

– Vi har haft mycket skador och det har stört oss. Därför har vi också fått våra svackor i matcherna. Det har ändå sett bättre ut på slutet. Vi vill spela efter marken och utnyttja våra snabba spelare och det har börjat lossna nu.

Mer läsning

Annons