Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung matchvinnare i derbyt på Ön

/
  • Kilafors och Edsbyn bjöd på en jämn match på Ön, men det var Edsbyn som till slut vann. Mycket tack vare måltjuven Evelina Eklund som gjorde två av lagets mål.

Edsbyn vann derbyt mot Kilafors med 3–2 (1–1).
Roligast av alla på Ön hade nyblivna 17-åringen Evelina Eklund.
– Det är alltid kul att bli matchvinnare, säger tvåmålsskytten.

Annons

Evelina inledde målskyttet redan efter nio minuter.

– Jag fick en perfekt boll från Jennifer Jonsson och hade bara att sätta dit den via stolpen, säger Evelina, som var mycket mer nöjd över sitt lags spel i den andra halvleken.

– Då gick vi in och gjorde det vi skulle. Vi var kanske lite ängsliga i första, men det släppte och vi skapade mycket chanser.

Kilafors kvitterade till 1–1 i slutet på första halvlek sedan Mia Källänge på egen hand skaffat sig friläge att sätta bollen i nät.

I andra tog det ett tag innan det blev nätrassel igen, och då var det efter en riktig bjudning som gav Ida Hansson öppet mål att rulla in tvåan för Edsbyn.

Sedan dröjde det bara fem minuter innan 3–1 kom. Jennifer Jonsson slog en perfekt boll på djupet som ställde Kilafors backlinje. Bollen sög Evelina Eklund in och förpassade in i mål.

– Nu har jag gjort tre mål på två matcher, en bra start. Det är ju mål jag ska göra, säger Evelina Eklund, som ser fram mot en rolig sommar.

– Jag tror att det kommer gå jättebra för oss, och att spela här på konstgräset gynnar oss.

Mer läsning

Annons