Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två meter målvaktstalang Tim Rönning prisad igen: "I Elfsborg har jag byggt mer muskler"

Två meter målvaktstalang kom hem till Kilafors och Knöttas. På fredagen blev Tim Rönning firad igen, den här gången prisades 17-åringen i Elfsborg av Hälsinglands FF.

Annons

Tim Rönning har ett höjdarår bakom sig – på många sätt.

Landslagsuppdrag och flytten till Borås för spel med favoritlaget Elfsborg var ett stort steg i karriären för 17-åringen från Kilafors.

Två meter Tim Rönning fick pris av Dan Jonsson hemma på Knöttas.

För bara två år sedan vaktade han målet med Kilafors B-lag i sjuan.

Via en sejour som andremålvakt i Hudiksvalls FF blev han värvad till Elfsborgs organisation, där han under våren visat fin form i U17-laget.

– Jo, det har fungerat väldigt bra för mig personligen, även om det kanske inte har gått lika bra fär laget, säger Tim Rönning, som i samband med fredagens seriefinal i femman fick kliva ut på Knöttas och ta emot priset för 2015 ur Sixtens Hedströms Ungdsomfond.

Prisutdelare var Dan Jonsson, ordförande i Hälsinglands FF, som passade på att sätta in unge Rönning i ett historiskt sammanhang och påminde om pappa Anders och farfar Harry som båda lirade i Marma på sin tid.

Det första priset ur den gamle HFF-ordföranden Hedströms fond delades ut till Tomas Wennberg, Färila IF, 1984.

Det andra gick till en viss Tomas Brolin, och tredje året var det dags för förre OS-målvakten Jan "Jante" Ekholm från Söderhamn.

Tim Rönning har tagit de första kliven mot högre höjder, den rätta längden har han redan.

I dag är 17-åringen exakt två meter lång, men så mycket mer ska det inte bli.

–Nä, vi får se, men skolsköterskan har sagt att jag ska bli 2.01. Och såklart det är en fördel att vara lång som målvakt. Under tiden i Elfsborg har jag också byggt på med mer av muskler som också behövs, säger Rönning, som trivs väldigt bra i Borås.

– Verkligen. Jag har just gått klart första året på fotbollsgymnasiet, där jag studerar Fritid och Hälsa. Och det är fotbollen i fokus nu, och jag ser det mesta som en långsiktigt satsning mot A-laget inom sådär tre-fyra år.

Tim Rönning rankas som trea i sin ålderklass just nu, och i mitten av månaden väntar landslagsläger med U17 på Bosön.

Han har tidigare prisats som Årets Hanebobo och Årets ungdomsspelare i Hälsingland.

Mer läsning

Annons