Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två mål av nykomling bäddade för hemmaseger

/

Ljusne vann betryggande hemma mot Delsbo på lördagen.
Nykomlingen Dawit Negassi Tsada gjorde sina två första mål för sitt nya lag.
– Härligt att det äntligen lossnade för honom, säger Klas Forsgren, tränare i Ljusne.

Annons

Efter att ha haft bra kontroll i första halvlek gick Ljusne till pausvila med ledning 1–0 i lördagens match mot Delsbo.

– Det var ganska jämnt i första. Vi hade lite svårt att göra mål, men fick till det bättre i andra, säger tränare Klas Forsgren.

Dawit Negassi Tsada gjorde sitt första mål i Ljusnetröjan i första halvlek och följde upp det med sitt andra efter halvtidsvilan.

– Dawit är en snabb kille som har spelat med oss under året. Han lurade väl upp ett par spelare på läktaren innan han satt 2–0, säger Forsgren.

Nykomlingarna Delsbo hade en desto tyngre kväll.

– Vi krånglar till det för mycket i sista tredjedelen. Vi spelar inte tillräckligt rakt, säger tränare Örjan Oskarsson.

Efter 2–0–målet gick Delsbo upp på en trebackslinje, vilket Örjan Oskarsson tror kan vara en av anledningarna till att målskörden rann iväg på slutet.

– De lyckas ställa om och göra två mål till på oss. Rent spelmässigt i matchen tycker jag inte att vi är sämre, men de sätter sina chanser till skillnad från oss.

Brister under försäsongsträningen kan vara en av orsakerna till att Delsbo nu har två raka förluster efter sommaruppehållet.

– Vi hade ingen målvakt under de två första träningsveckorna. Det gjorde det svårt för oss att träna avslut. Sen var inte alla spelare med på träningarna heller. Det kanske vi lider av nu, säger en rätt uppgiven Örjan Oskarsson.

Men han har inte gett upp hoppet.

– Det är många poäng kvar att spela om än. Vi har en viktig match mot Stugsund på onsdag, där vi måste ta poäng, säger Örjan Oskarsson.

Mer läsning

Annons