Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung premiärförlust för Hudiksvall

/
  • Cristofer

– Det känns surt att behöva förlora en sådan här match där vi äger hela andra halvlek.
Det sa Hudiksvalls FF:s tränare Härje Lindgren efter den historiska premiärmatchen på hemmaplan, en premiär som tyvärr slutade med förlust – 0–1 (0–1) – mot Piteå.

Annons

Efter den klara 4–1-segern mot Morön i premiären fanns det vissa förhoppningar på HuFF när laget på lördagen begick sin hemmapremiär i division 2, och spelmässigt svarade man för en bra insats mot det tilltänkta topplaget Piteå. Men slutresultatet sved.

– Vi äger spelet hela andra halvlek och har minst fyra klara målchanser, så visst var vi värda en poäng, sa Härje Lindgren.

I matchinledningen skapade HuFF ett par heta chanser, men sedan gled initiativet över till Piteå och efter 20 minuter tog gästerna också ledningen då Viktor Brännström snyggt satte en frispark utom räckhåll för Richard Richardsson i hemmamålet.

Det målet blev matchens enda, trots att hemmalaget efter paus radade upp klara kvitteringschanser, men man fick inte till det när det väl gällde.

– Piteå tippas ju vara ett topplag, men jag trodde att de skulle vara bättre. Är de ett blivande topplag så gjorde vi en bra match spelmässigt, sa Härje Lindgren.

Men det är ju trots allt resultat som räknas till slut...

Mer läsning

Annons