Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa Trönö tog hem Ljusnan Cup

/
  • Trönö IK, nykomling i trean, visade klassen i en perfekt genomförd final i jubilerande Ljusnan Cup.
  • Özkan Yasar (till höger) nyförvärv och tekniker hämtad från Bollnäs.

Trönö kan allt bli en vass nykomling i trean.

Åtminstone att döma av insatsen i den 30:e jubileumsupplagan av Ljusnan Cup.

Kjell Roséns kometer kan konsten att vara som bäst när det gäller som mest.

Som i söndagens cupfinal, där det blev en stark seger med 4–0 mot Sjötulls BK.

Annons

– Det gick betydligt lättare än förväntat, men vi spelade bättre som kollektiv. Jätteskoj för spelarna att se att de räcker till, sade nöjde tränaren Kjell Rosén.

I semifinalen mot Ockelbo kunde Trönö sätta in ett avgörande ryck och gå från 2–2 till 5–2 på några heta minuter, en rättvis seger.

Den andra semifinalen blev en tuffare historia där titelförsvarande Rengsjö var sekunder från förlängning mot svårflörtade Sjötull. Men med bara åtta sekunder kvar, kom en hårt skruvad frispark från mittplan som slank förbi alla och studsade in precis vid stolpen.

Sjötull, ett Gävlelag i fyran, var cupens överraskning med ett rappt och tekniskt spel som stundtals påminde om färgstarka cupfavoriten Dalkurd.

Frågan var hur Trönö skulle hantera det kvicka liret i finalen. Svaret kom efter 1.45 då Christer "Bulldozern" Wallgren, med både teknik och kraft, tryckte in ledningsmålet. Ett vackert viljemål.

Sporrade av den rivstarten öste Trönö på framåt och gav Sjötull få lägen att sticka upp. Det var bud efter fler mål, men i den 12:e minuten såg Sjötull sin chans att komma in i matchen via sin hcp-straff.

Men den välplacerade straffen klistrade Emil Johanssons i sina jättelika vita handskar. Som det anstår turneringens bäste målvakt.

Minuten efter den avgörande räddningen kunde Trönö öka på till 2–0, Linus Becker på retur efter tungt skott av veteranen Lars Viklund. Resten var en formsak.

Det här var Trönös andra seger i Ljusnan Cup, den första kom 2005 efter 2–1 i finalen mot Rengsjö. Trönö var i final även 2008, men föll då tungt med 1–10 mot suveräna Dalkurd.

 

Mer läsning

Annons