Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trönö vill hitta gasen från start

/

Trönö vill inleda division 3-spelet på samma sätt som man avslutade den förra säsongen. Förutom två förluster mot Bollnäs och Ljusne gick man de avslutande matcherna utan poängtapp.

Premiären på söndag är dock knepig: Mohed på bortaplan.

Annons

Trönö IK:s damer går in i seriespelet mot tuffast tänkbara motstånd, bortamöte med kommunkollegan Mohed, nedflyttade från division 2.

Men inför söndagens premiärmatch har man också avslutningen av fjolårssäsongen i minnet. Endast två förluster på nio matcher sedan nya tränaren Fredrik Perssons taktik slagit rot.

– En av de stora förändringarna var att vi gick från fyra på mittfältet till tre. Det var inte så lätt när man som jag spelat på det gamla vanliga sätt i 25 år, säger lagkaptenen Annelie Dahlin-Jones med ett skratt.

Trönödamerna fick så sakteliga grepp på den i truppen sent inkomne Fredrik Perssons fotbollstänk, men poängskörden lät vänta på sig och kom först andra halvan av säsongen.

– Försvarsspelet började fungera bättre och bättre under sommaruppehållet. När vi sedan började få in bollarna kände vi alla att vi hade ganska bra idé om spelsättet, säger Annelie Dahlin-Jones.

Försäsongen har dock inte sett riktigt hundraprocentig ut. Nya spelare i truppen, skador och frånvaro på grund av arbete har gjort att spelarpusslet har sett olika ut i så gott som varje match.

– Det har gått lite knaggligt. Jag tror inte vi haft ordinarie lag i någon träningsmatch, och sedan ska en del nya spelare lotsas in i laget. De är duktiga allihop, men det tar ett tag när man kommer till ett nytt lag.

Hur långt räcker det för Trönör i år?

– Vi höjer oss och sänker oss på ett sätt som är unikt för oss. Ena stunden spelar alla bra, men så tappar vi lite och då tapar hela laget. Jag tror vi kan bli fyra–femma ... eller jag säger fyra. Mohed och Iggesund blir svåra, och Ljusdal och Kilafors är duktiga.

Spelare som kan slå igenom hos er under säsongen?

– Michelle Friberg, Anna Schön och Johanna Strandman. De är alla unga och hungriga som jag tror kan ta ett par steg och utvecklas.

Mer läsning

Annons