Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trönö straffade Hille sent

I 93:e minuten kvitterade Hille efter ett självmål av Christian Höijer.
I 97:e satte Tomas Wallgren en straff efter att Linus Becker gått omkull.
Ett mål som betydde att Trönö vann den högdramatiska bortamatchen mot Hille med 2–1.

Annons

Trönö vet hur man skapar dramatik. I vårsäsongens sista match, i nykomlingsmötet borta mot Hille, såg laget länge ut att ha full kontroll på läget. Innan paus var Trönö det bättre laget och ledde välförtjänt med 1-0 efter mål av Sanjin Konakovic.

Men när andra sparkades igång tog Hille över totalt och pressade tillbaka gästerna. Trönös försvar var dock oftast var väl samlat, vilket ledde till att Hille tvingades till avslut utifrån eller spelade in höga bollar i straffområdet. Någonting som man inte hade mycket för.

Trönömålvakten Emil Johansson var suverän i luftrummet och avvärjde även flera distansskott. Någonting som han inte hade trott innan matchen.

– Nej, jag trodde verkligen inte det skulle gå så pass bra för min del . Jag är sjuk och proppade i mig tre alvedon innan matchen, säger han.

Med kvarten kvar flyttade Hille upp positionerna än mer och det var stundtals spel mot ett mål. Emil Johansson fortsatte storspela och stoppade allt. Fram till 93:e vill säga, då Trönös mittback Christian Höijer gick upp för att nicka bort ett av många vänsterinlägg. Istället för att få bort bollen skarvade han den i eget mål, i en båge över en ställd målvakt.

– Det är en markeringsmiss som gör att Christian måste gå upp i fel position. Det är en svår bollbana att bedöma och skarven ställer mig totalt, säger Emil Johansson.

Efter dramatiken i det senaste derbyt mot SFF såg Trönö ut att gå mot ännu ett tungt poängtapp. Men i matchens sista sekunder for inhopparen Linus Becker fram på högerkanten. Han fick en smäll men stod på benen. Becker fortsatte in i straffområdet där han blev kapad efter en misstajmad tackling av en Hilleförsvarare. Domaren pekade på straffpunkten och Tomas Wallgren stegade fram. Straffen slog han stenhårt, nästan mitt i målet, och Trönö kunde jubla över tre poäng.

– Så jäkla skönt att vi får straffen i slutet. Det känns som att vi får betalt efter att ha blivit bestulna i derbyt senast, säger Emil Johansson.

Giganten mellan Trönös stolpar var, trots febern i kroppen, enastående matchen igenom.

– Jag måste väl vara nöjd, det är krävdes en egen kille för att göra mål på mig idag, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons