Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje hemmasegern Strands juniorer

/

Strands fotbollsgrabbar är svårstoppade i juniorallsvenskan – i alla fall på hemmaplan.
I går spelade man sin tredje hemmamatch, och tog tredje raka segern, detta efter 3–0 (2–0) mot IFK Sundsvall.
– Det tog en stund innan vi kom in i matchen, men det berodde mycket på att många spelare fick spela på ovana positioner, sa tränaren Janne Westin.

Annons

Det var gästande IFK Sundsvall som var piggast i början. Ett stolpskott och ett missat friläge – Roger Cedervall räddade – var vad gästerna presterade i målchansväg innan Strand så smått började jobba sig in i matchen.

Strand flyttade upp spelet efter ett tag, och helt plötsligt var man också i ledningen. Målet kom ur ingenting då Jonas Tewelde sköt ett överraskande skott från 25 meter som letade sig i mål.

Tio minuter senare var det dags för hemmamål igen. Tewelde var med i förarbetet denna gång, likson Albin Larsson. Men det var Roj Renwar som var siste hemmaspelare på bollen.

I andra halvlek spelade Strand lite mer försiktigt och man försökte bevaka sin ledning. Ett par gånger var dock Sundsvall nära att reducera, men Roger Cedervall var utmärkt i hemmamålet, och han höll tätt hela matchen.

– Vi fungerar väldigt bra som lag nu, och segern i DM-semin mot ABK har gjort att vi känner en helt annan trygghet än tidigare. Nu vet killarna att de kan slå lag med bättre spelare också, sa Westin.

Med knappa tio minuter att spela fastställde Albin Larsson slutsiffrorna till 3–0 då han tryckte in bollen efter en av många farliga hemmahörnor.

Mer läsning

Annons