Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre poäng för Enånger

/

Enånger tog tre poäng hemma på Brovallen då Näsviken/Delsbo besegrades med klara 3–0 (1–0). Men det dröjde länge innan det blev någon riktig fart i matchen.

Annons

– Nej, det var väldigt lojt länge i matchen, erkände Enångers tränare Roger Pettersson.

Inledningsvis hände nämligen inte mycket. Man sparkade mest boll mellan varandra och antalet vassa målchanser lyste med sin frånvaro lika starkt som majsolen som sänkte sig över Brovallen.

Men i den 29:e minuten fick Enånger en hörna, och när Alinda Åkerlund satte 1–0-målet var det ett rättvist resultat.

Andra halvlek startade likt den första med mycket bollsparkade och få anfall. Men allteftersom matchen led ökade bägge lagen tempot. Mest var det Enånger som höll i taktpinnen, men Näsviken/Delsbo närmade sig alltmer. Bland annat hade Sigrid Larsson en riktigt farlig frispark, som dock Enångers Sofie Andersson räddade.

Och bara minuten efter gästernas målchans fick Enånger en hörna, och återigen var det Alinda Åkerlund som höll sig framme och utökade hemmalagets ledning till 2–0.

Och med bara en minut kvar av ordinarie matchtid spikade snabbspringande Emma Svensk slutresultatet till 3–0 efter en fin framspelning av Linnéa Åkerlund.

– Det här var ett riktigt bottennapp, säger Näsviken/Delsbos Jan-Åke Larsson.

Enångers Roger Pettersson var av förståeliga skäl nöjdare.

– Vi spelade riktigt bra emellanåt. Det här var vår andra match. I den första krigade vi till oss en poäng, men nu spelade vi mycket bättre, och jag tycker vi vann rättvist.

Mer läsning

Annons