Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppstriden lever

/
  • Wallvik/Laik 2 tog ledningen med 2–0 i toppmötet med Söderhamns FF T och efter viss möda höll kustlaget undan till tre poäng.

Söderhamns FF T ställde ett ungt lag på benen i seriefinalen mot Wallvik/Laik 2.
Motståndarna svarade upp med en härlig inställning och Fredrik Eriksson. Det räckte till en 2–1-seger som gör att toppstriden i division 6 lever inför slutspurten.
– En viktig och skön seger, säger tvåmålsskytten Eriksson.

Annons

Det saknades inte chanser när SFF T (T står för talang) tog emot Wallvik/Laik 2 för derby och toppmöte i division 6.

Däremot var det sämre med kvalitén i försöken att avsluta.

Fredrik Eriksson undantagen.

29-åringen hjälpte Ljusne besegra Norrala onsdagen och ett dygn senare var han matchhjälte för ett kustgäng två divisioner ned i seriesystemet.

– En fantastiskt viktig seger. Nu tätnade det lite till, säger Wallvik/Laiks hjälte, som är en van målskytt.

Det visade han vid sitt första mål som betydde 1–0: ett distinkt vänsterskott sedan SFF-målvakten Alexander Blom kommit ur sin position i en höjdduell. Och vid 2–0: Anfallskollegan Gustaf Brattberg spelade vaket in bollen i straffområdet efter en lam rensning av hemmaförsvaret. Eriksson stannade bollen och skickade den i nät med en klassisk stortå.

Inledningen av matchen var bortalagets bästa period i matchen, då benen var pigga och tanken klar låg spelarna bra i sina positioner och anfallarna Brattberg/Eriksson höll ihop och gick växelvis i djupled.

Bollsäkra SFF åt sig in i matchen och i slutet av den första halvleken tog laget över taktpinnen. Spelet böljade från kant till kant men i straffområdet rådde torka. Ivan Levoschko var nära att styra in ett inlägg och Anton Forsberg hade två giftiga skott som räddades av Robin Åkerlund.

I den andra halvleken sjönk spelkvalitén någon. Wallvik/Laiks backlinje sjönk den också. SFF rullade på och hittade målet till slut då Anton Forsberg reducerade. Det kunde ha blivit mer. Under slutforceringen var både Pontus Bengtsson och Martin Jonsson nära att kvittera men Wallvik/Laik höll ut och räddade tre poäng och spänningen i toppstriden.

– Vi visade moral och laganda precis som vi pratat om. Motivation slår klass, för att avvända en gammal floskel, säger tränaren P-O Moberg.

SFF:s tränare Sven-Åke Edberg:

– En bra division 6-match. Det är såna här situationer man vill åt för våra unga grabbar, skarpa lägen där det gäller mycket. Att vi torskade, det är som det är.

Mer läsning

Annons