Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topplag väntar för SFF och Trönö

Inget av Söderhamnslagen har som målsättning att ta klivet upp till tvåan.
I SFF pratar man mest om prestationen – för Trönö handlar det om att klara nytt kontrakt.
Ändå har bägge chansen att haka på i toppen inför lördagens matcher.

Annons

Tuffa matcher väntar för både Söderhamns FF och Trönö på lördagen. På Hällåsen tar SFF emot tabelltrean Huge. När lagen möttes i Gävle sprang SFF rakt in i den mur som är treans bästa försvar och föll med 0–3.

– Det finns inget lag som vi skapat så lite chanser mot, men vi har lärt av oss förra matchen. Då gjorde Huge två mål på hörna så vi har också ändrat en del i hur vi ska försvara oss på fasta, säger mittfältaren och assisterande tränaren Benny Dahlin.

Trönö möter tabelltvåan Kvarnsveden på bortaplan. När lagen senast möttes var Trönö ruskigt effektiva och vann något överraskande med 4–1.

– Det blir en tuff match, vi måste ha samma inställning som senast, säger målvakten Emil Johansson.

Vid seger för både SFF och Trönö minskar avståndet till tabelltoppen. Men inget av lagen har som prioritet att blanda sig i kampen om topplaceringarna.

Hos SFF har tongångarna gått likadant mest hela säsongen – prestationen är viktigare än resultaten. Benny Dahlin förklarar inställningen:

– Just i år är det så med tanke på att det är mycket nytt i laget och flera spelare som kommer underifrån. Vi vet att kan spela bra mot alla lag men vi måste hitta ett bra och tryggt grundspel.

Men nu har ni ändå en liten chans att haka på toppen, hur mycket pratar ni om det?

– Vi tittar inte alls mycket på tabellen, även om vi alltid vill vinna och det är det vi går in för.

Inte heller Trönö blickar uppåt i tabellen, utan tänker mer på avståndet till nedflyttningsstrecket. Emil Johansson igen:

– Vi tog tre viktiga poäng mot Strand och hade vi inte gjort hade det blivit oroligt i laget. Jag är nästan säker på att Korsnäs och Valbo åker ur, så det vi är lite oroliga för är kvalplatsen och den sista nedflyttningsplatsen. Men vi har snackat om det i laget och tar vi bara sex poäng till så känns det ganska lugnt.

Mer läsning

Annons