Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Wennberg, 50, gjorde comeback i derbyt: "Står inte för finliret längre"

Tomas Wennbergs långa spelarkarriär tar aldrig slut.
I derbyt mot Ljusdal var 50-åringen (!) tillbaka på Färilas mittfält – och han gjorde sin andra seriematch säsongen 2016.
– Man vill ha temperamentet som det är i matchsituationer, det är det man gillar fortfarande, säger han efter den mållösa matchen på Färila IP.

Annons

Tomas Wennberg, 50 år, spelade drygt 25 minuter för Färila i derbyt mot Ljusdal. Här syns han som tränare för Ljusdals damlag i division 1.

Senast Tomas Wennberg spelade ett derby för Färila mot Ljusdal var 2011. Då blev han utvisad efter sitt andra gula i början på den andra halvleken, när Ljusdal vann med 3–0.

Den här säsongen är Färila tillbaka i division 4 – och nu 50-årige Tomas Wennbergs spelarkarriär vägrar ta slut.

– Det är fortfarande roligt att spela, annars skulle man ju inte vara med. Man vill ha temperamentet som det är i matchsituationer, det är det man gillar fortfarande, säger Tomas Wennberg, som startade på Färilas centrala mittfält – och satte sig i respekt direkt. Under matchens första tre minuter satte han in tre tuffa tacklingar.

– Det är ju så man måste försöka spela när man inte har snabbheten som man hade en gång i tiden, säger han.

SE ÄVEN: TV med Wennberg efter Ljusdalsdamernas senaste seger

Wennberg fick dryga kvarten på planen i första halvlek – allt enligt planen.

– Så var det faktiskt, jag skulle spela första kvarten-tjugo, så länge jag orkade, sen släppa in Sebastian (Näslund) så han kunde stå för finliret. Det står inte jag för längre, säger Tomas Wennberg och skrattar.

Färila stod upp riktigt bra mot favorittippade Ljusdal i det här derbyt – som överlag saknade mycket i kvalitet med hade desto mer i kamp. Målchanserna var lätträknade, och en poäng vardera till lagen får ses som rättvist.

Efteråt var det dock uppenbart att man i Färila var mer nöjda med utgången än i Ljusdal.

– Vi försökte spela fotboll, men klarade inte av det, säger en bevsiken Ljusdalstränare i Tomas Åhlström.

LÄS MER: Åhlström tog med sig mittbackarna från Tallåsen

Ljusdal visade upp ett habilt försvarsspel – men saknade definitivt spets i sina anfallsförsök.

– Vi skapar inga målchanser, jag vet inte varför. Visst, några stycken vaskade vi väl fram, men med det här teamet ska vi göra mer, säger Tomas Åhlström.

Vad sitter det i?

– Nu är det ju huvudet, vi är rädda för att förlora. Då vinner man inga jämna matcher.

Hur pressad känner du dig som Ljusdalstränare egentligen?

– Ja... en hel del. Jag läser inte tidningen i alla fall.

Tomas Åhlström, sammanbiten Ljusdalstränare efter 0–0-matchen mot Färila.

Ljusdal har varit ett topplag under flera säsonger i fyran – men nu får man finna sig i att vara ett bottenlag. Nu har man spelat 0–0 i två matcher på rad mot jumbon Färila och nästjumbon Ilsbo i division 4.

Hur ska ni göra för att vända på det här?

– Jag har inget bra svar just nu. Jag vet inte, träna avslut... nej, så enkelt är det ju inte. Vi har en i boxen när det kommer inlägg, det går inte, säger Tomas Åhlström.

LÄS MER: Stor enkät inför seriestarten i fyran

Tomas Wennberg, som hoppade in igen de sista tio minuterna, har sannolikt inte gjort sin sista fotbollsmatch som spelare – tvärtom, enligt 50-åringen själv.

– Kroppen håller ju, jag har inga skador. Sen är det upp till Pär Olsson (tränaren) om han vill använda mig. Jag ska försöka träna lite mer nu i alla fall, röra lite på mig, säger han.

Vad tycker du om matchen?

– Det var väl lite synd att det inte blev något jätteskönspel, det var derbykaraktär på matchen. Det var hyfsat jämnt, även om Ljusdal hade lite mer boll. Det känns som ett rättvist resultat, säger Tomas Wennberg, och lägger till:

– Det var jävligt roligt i alla fall...

LÄS MER: Stor lista över hälsingefotbollens toppar och floppar

FOTBOLL – DIVISION 4

Färila–Ljusdal 0–0

Domare: Rickard Eriksson, Bollnäs.

Publik: 220.

Mer läsning

Annons