Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias rehabtränar på hemmaplan

/

Lite klar norrlandsluft gör susen. Kalmar FF:s mittfältare Tobias Eriksson, 25 år, har fått en välbehövlig, i och för sig ofrivillig, vecka hemma i Ljusdal. Det är här han sköter sin rehabträning efter knäoperationen för två veckor sedan. I går blev det lite fotbollsträning på Älvvallen. Och efter det träningspasset har Tobias hopp om en rekordtidig comeback

Annons

Det har varit klent med hemmabesök den här sommaren för Tobias Erikssons del. För trots ett långt speluppehåll i Allsvenskan i samband med VM så har tiden varit knapp. En snabbvisit över dagen i juni är allt. Och det var tänkt att det skulle stanna vid det.

– Men så åkte jag på den här skadan i knät i Champions League-kvalet mot Levski Sofia och efter meniskoperationen förra torsdagen har det handlat om rehabträning på egen hand. Och den kan jag lika gärna sköta här hemma och kombinera det med att hälsa på släkt och vänner, säger Tobias som gjorde en sväng till Sundsvall också för att där också kombinera, där handlade det om ett besök på Bergsåker där Sundsvall Open Trot avgjordes och för att se GIF Sundsvall möta Landskorna.

Nu blir Tobias hemma i Ljusdal fram till söndag och när han sedan kommer hem till Kalmar så räknar han med att kunna träna med laget på måndag. Och att kunna spela mot Brommapojkarna hemma på Fredriksskans måndagen därpå.

– Som det känns nu efter det första träningspasset med boll så ska det nog gå, det vill säga om jag platsar, säger Tobias.

Och det skulle i så fall vara ett par veckor tidigare än den första prognosen som talade om minst sex veckors bortavaro från fotbollsspel.

Mer läsning

Annons