Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hudik säkrade kontraktet

/
  • Ett nöjt gäng tjejer i Team Hudik som via 2–1 mot Selånger grejade nytt kontrakt.

Team Hudik gjorde vad som behövdes för att säkra nytt division 2-kontrakt.
Seger med 2–1 (2–0) hemma mot Selånger och nu kan man ladda för en ny säsong i tvåan.
– Just nu känns det bara skönt, sa tränaren Pälle Olsson efter slutsignalen.

Annons

En poäng skulle räcka för Team Hudik, då skulle kontraktet vara säkrat. Men Team Hudik ville vinna och satte tryck på Selånger direkt. Efter en kvart hittade Petra Andersson ut med en boll på vänsterkanten till Kristin Stillmark, och på Stillmarks inspel dök Malin Sjöberg upp och tryckte upp bollen i nättaket.

– Vi förstod ju att det skulle bli spänt, och även om det släppte något efter ledningsmålet blev det så hela vägen, sa Pälle Olsson.

Kanske det hade släppt helt om Team Hudik gjort 2–0 på någon av de chanser man skapade för det dröjde till 40:e minuten innan Malin Sjöberg kunde öka på hemmalagets ledning.

– Vi skulle definitivt ha avgjort matchen redan i första halvlek, men vi slår bort alldeles för många chanser, sa Pälle Olsson, och när de sedan reducerade på ett slumpmål i början av andra så kändes det inget vidare.

Men Team Hudik kämpade vidare och höll undan och segern både kunde och borde ha varit större för hemmatjejerna fortsatte att bränna målchanser även i andra halvlek, och därför var det onödigt spännande ända tills domaren Pär Larsson från Tallåsen satte pipan i munnen och blåste för full tid.

Då först släppte alla nervknutarna för både spelare och ledare och det stora segerjublet kunde bryta ut.

Mer läsning

Annons