Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hudik körde över Mohed

/

I vanliga fall är hon den som stoppar bollarna.
Men när Team Hudik körde över Mohed i finalen av damernas junior-DM fick Lina Ringshamre avsluta matchen som anfallare.
– Kul att vinna DM två gånger, det tar vi med oss inför fortsättningen, säger hon efter utklassningssegern, 13–1.

Annons

Bytet som Team Hudiks tränare Mats Johansson genomförde med kvarten kvar av matchen säger det mesta om spänningen i DM-finalen. Hans lag ledde med 12–1 då Lina Ringshamre plötsligt sattes in på topp. Dessförinnan hade hon vaktat målet i den första halvleken.

Efter matchen var hon glad för ytterligare en DM-titel, men när målvakten ska beskriva sin insats som anfallare är hon självkritisk.

– Jag säger pajas. Men hade jag tagit ett steg utåt hade jag kanske gjort ett mål, säger hon och syftar på sitt enda avslut, ett skott som gick halvmetern utanför den högra stolpen.

Nej, Mohed fick ingen revansch för seniorernas final lagen emellan och flertalet av Hudiks unga spelare kan nu titulera sig dubbla DM-mästare.

Bland andra Lina Ringshamre, som dock var nervös innan matchen.

– Jag var faktiskt nervös, vi vet ju hur Mohed är. Det är ett lag med många unga duktiga spelare så vi trodde inte att det skulle bli en enkel match, säger hon.

Men enkelt blev det. Själva matchen avgjorde Team Hudik snabbt och redan i paus ledde mästarna med 8–0. Mohed hade ingenting att komma med och Hudik visade upp ett passningsspel som var klasser bättre än hemmalagets. Det blev inte bättre av att både 1–0 och 2–0 var totala bjudningar från Moheds försvar.

Efter den inledningen rann det iväg och Team Hudik tog sin andra raka DM-seger på juniorsidan. Malin Sjöberg noterades för fem mål, varav två av dessa var hörnor slagna direkt i mål. En annan som var på spelhumör var anfallaren Elin Lindqvist, som även hon hittade rätt fem gånger om.

Moheds tröstmål, vid ställningen 0–12, kom efter en fin djupledslöpning och ett säkert avslut av Jonna Johansson. Samma Johansson träffade sedan ribban i anfallet efter.

Mer läsning

Annons