Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hudik körde över Bollnäs

/

Bollnäs kom till Hudiksvall för att ta upp kampen om vilket damlag som är bäst i Hälsingland.
Man lämnade Hudiksvall fullt medvetna om att Team Hudik fortfarande regerar.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi blev totalt överkörda, sa Bollnäs tränare Tomas Åhlström efter 0–4-förlusten.

Annons

Bollnäs har överraskat i damtvåan, och Team Hudik har haft svårt att plocka poäng. I går stod "slaget om Hälsingland", och det slutade med en solklar seger för Team Hudik.

– Jätteskönt. Vi spelade ett otroligt starkt försvarsspel över hela planen, och vi var hela tiden konsekvent i det vi gjorde, sa Team Hudiks tränare Mats Johansson.

– Dessutom tog alla spelare sitt ansvar, och alla ville vara med och bidra.

Det var Team Hudik som stod för det bästa spelet från början och ledningsmålet kom logiskt i den 19:e minuten då Jonna-Li Hedqvist mötte ett uppspel mitt på Bollnäs planhalva, vände om, avancerade, och drog till. Josefiine Eriksson i Bollnäs mål kunde bara konstatera att hon släppt in matchens första mål.

Det dröjde bara fem minuter till innan hon fick plocka ut nästa boll ur målet, den här gången ditförpassad av Maria Hagelberg som nickade in Malin Sjöbergs hörna.

– Vi lever för att kriga för varandra, men nu fungerade ingenting. Vi blev griniga och gnällde på varandra, och Team Hudik hade bestämt sig för att visa vem som är bäst, sa Tomas Åhlström.

Ja, det var inget snack om saken. Det hade kunnat bli betydligt mer än de 4–0 som det nu blev. Men hemmalaget lyckades bara göra två mål – Maria Hagelberg och Sanna Lööw Ohlson – i andra halvlek, trots mängder av chanser.

Mer läsning

Annons