Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hudik förstärker

/

Team Hudik förstärker på ledarsidan. Pernilla Karlsson träder in som assisterande åt Mats Johansson.

Annons

Det är en rutinerad assisterande tränare som tar plats bredvid Mats Johansson.

Pernilla Karlsson är utbildad idrottslärare, hon har gått den avancerade tränarutbildningen och har bland annat tränat Bergsjös damer. Hon är anställd som spelarutbildare i Hälsingland, och från nu i höst även lärare för tjejerna på Bromangymnasiet som har fotboll som specialidrott.

– Det blir jättekul. Det är mitt drömjobb att få jobba med fotboll på heltid.

Mats Johansson är glad över att få Pernilla Karlsson vid sin sida.

– Jag har varit ensam tränare, och klubben har hela tiden velat hitta en lösning för att förstärka ledarstaben kring förstalaget. Men det ska bli rätt också. Nu känns det som om man gjort rätt som har väntat, för det kan inte bli bättre än så här. Det är en riktig fullträff att få en så kompentent ledare med så stort fotbollskunnande. Dessutom är det positivt att få med en ung kvinna som ledare, men framförallt är det Pernillas fotbollskunskaper som är värdefulla.

– Jag hoppas att jag ska kunna vara ett komplement till Mats, kanske titta lite mer individuellt på varje spelare. Som spelarutbildare känner jag de flesta sedan tidigare, och jag hoppas att jag kan tillföra något och hjälpa Team Hudik, säger Pernilla Karlsson.

Mer läsning

Annons