Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tätt i damtreans toppmatch

/
  • Melissa Feuerriegel bjöd på en storstilad avslutning som gästlirare i Bollnäs, men kom inte närmare mål än ett rungande skott i ribban.

En seriefinal i damtrean som hade det mesta.
Serieledande Bollnäs hade det mesta hemma på Sävstaås.
Men ingen Jonna-Li Hedqvist. Hon gjorde tre mål när Team Hudik 2 vann med 3–1.

Annons

– En mycket bra match där också Team Hudik visade sin styrka som kontringslag, sade Bollnäs tränare Tomas Åhlström, som också var nöjd med det egna lagets insats.

Det var ocksån hemmalaget som förde stordelen av matchen, och som också skapade de flesta och de bästa av chanserna.

Men Team Hudik hade å sin sida ett väl samlat försvar, och inte minst den kvicka och tekniska toppen (och A-lagsliraren) Jonna-Li Hedqvist som stod för lagets samtliga tre mål den här ostadiga kvällen på Sävstaås.

Bollnäs hade å andra sidan matchens lirare i minst lika tekniska kraftpaketet Melissa Feuerriegel, gästliraren från Australien som skjuter lika bra med båda fötterna.

Och visst hade Melissa varit värd ett mål i sin sista match för BGIF, men hon kom inte närmare än ett rungande skott i ribban.

Det var Jonna-Li Hedqvist som gav gästerna ledningen när hon, kanske lite väl enkelt, gled igenom på vänsterkanten och placerade bollen i bortre krysset.

I andra halvlek tog Bollnäs över alltmer och måltjuven Sabrina Tikkanen kunde också skotta in en välförtjänt kvittering.

Men mitt i Bollnäs offensiv kunde Hedqvist utnyttja en försvarsmiss och ge Team Hudik ledningen igen.

Bollnäs var nära ny kvittering, men gästerna höll tätt och Hedqvist kunde kontra in sitt tredje mål i slutminuterna.

Mer läsning

Annons