Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svajigt Arbrå höll undan

/
  • Danne Ölander stod för många vassa ryck före paus – och gjorde också matchens enda mål när Arbrå slog bottenlaget Norrala.
  • Danne Ölander stod för många vassa ryck före paus – och gjorde också matchens enda mål när Arbrå slog bottenlaget Norrala.

Arbrå kopplade snabbt greppet på bottenlaget Norrala.

Första halvlek på bjöd på en kavalkad av chanser – och (nästan) lika många bommar.

Efter en blek andra halva, och en stark comeback av Norrala, kunde Arbrå bara just hålla undan till seger med 1–0.

Annons

– Tja, kan man säga? Jag är nöjd med resultatet, men inte med prestationen.

Arbrås tränare Micke Rosén såg ändå en rätt häftig första halvlek, där den bristande effektiviteten var det enda att klaga på.

Men efter paus fick han också se en trist tendens upprepa sig...

– Vi har en ovana att lägga oss på motståndarens nivå. De klev upp starkt, men det borde vi klarat att lösa på ett bättre sätt. Men det blev på tok för plottriga passningar och vi fick aldrig igång djupledsspelet.

90 minuter fotboll kan sannerligen innehålla flera mycket olika matchbilder.

Å ena sidan kunde Arbrå ha stängt den här fajten redan efter tio minuter. Och Jens Arbinger kunde då varit tremåls-skytt om han satt sina tidiga jättelägen.

Å andra sidan kunde Arbrå lika gärna ha tappat poäng om Norralas vasse forward Jonas Olsson-Lööw haft lite mer flyt i något av sina starka avslut.

Det hade nu inte varit särskilt rättvist. Trots den svajiga andra halvan var Arbrå det klart bättre laget.

För akterseglade nykomlingen Norrala väntar en högst sannolik retur till femman. Men det är inget som särdeles grämer tränare Henrik Sirberg.

– Nja, vi fick ju en gratischans med ett ungt gäng, och åker vi ur så har vi ändå lärt oss massor på den här säsongen i fyran. Men visst, lite trött kan man bli på hedersamma förluster. Vi kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Med lite flyt kunde det blivit en poäng.

Mer läsning

Annons