Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svackor är naturligt"

/

Då: 44 poäng och på en kvalplats till division 2.

Nu: 24 poäng och farligt nära nedflyttning inför den sista omgången.

Förra säsongens framgångar har bytts en nervig bottenstrid för Rengsjö.

– Vi är en liten förening och då är det helt naturligt att det kommer svackor ibland, säger sportchefen Roland Hedlund.

Annons

Förra säsongen slutade Rengsjö efter en mycket stark säsong tvåa i division 3. Även om det senare blev förlust i kvalet mot Rotebro var förhoppningarna stora på att upprepa den bedriften inför årets säsong.

– Vi ska vara med och slåss i toppen, sade tränaren Anders Olsson veckan före seriestart.

Men bollen har inte riktigt rullat Rengsjös väg i år – och en plats i toppen har bytts mot en strid att försöka undvika nedflyttning.

– Det är klart att vi hade lite mer stolpe in förra året och det har vi verkligen inte haft i år, säger Roland Hedlund.

– Vi är inte lika bra som ifjol, men ändå inte spelat så dåligt som tabellplaceringen visar. Samtidigt är det någonting som inte stämmer, även om jag i nuläget inte riktigt kan peka på vad det är.

Det har varit mycket upp och ner för Rengsjö. En svacka i början juni gav tre raka förluster och i början av höstsäsongen spelade laget fem oavgjorda matcher på raken och sånt sätter naturligtvis sina spår när serien ska summeras.

Inför den sista omgången som spelas på lördag kämpar Rengsjö i första hand med hälsingekollegorna Strand och Trönö om att undvika kval och nedflyttning.

– Vi har en bra chans mot Huge även om det givetvis är en svår motståndare. Det brukar alltid bli jämna matcher mellan oss. I våras förlorade vi med 0–1 efter ett mål i den 89:e minuten.

– Och sedan är jag inte helt hundra på att Trönö klarar av Korsnäs fastän de inte har något att spela för.

Vad skulle det betyda om ni ramlade ur?

– Det skulle förstås betyda en helt del, även om det inte är någon katastrof. Vi åkte ur för något år sedan och gick upp direkt. Hur det än är Rengsjö en liten förening med små resurser och då är det helt naturligt att det kommer svackor ibland.

Mer läsning

Annons