Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundfors räddade ABK 2

/

Iggesund var på väg att jobba till sig en poäng hemma mot ABK 2.
Vid underläge 1–2 och med matchklockan snurrande uppemot 90 minuter fick laget straff.
Lagkaptenen Mats Wennström klev fram och slog en kanonstraff nere vid målvaktens högre stolpe.
Felet med Iggesunds ögon sett vara bara att där fanns veteranmålvakten Fredrik Sundfors och svarade för en otrolig räddning – och ABK 2 höll undan.

Annons

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag lider med grabbarna som kämpar och sliter i 90 minuter och så får vi en straff.

– Det är en makalös räddning han gör, sa Iggesunds tränare Kåge Pettersson.

Inte nog med att Fredrik Sundfors räddade straffen, han lyckades även tippa Wennströms retur över ribban och frågan är om inte publiken på Movallen inom loppet av några sekunder fick se årets två bästa räddningar.

ABK var det bollskickligare laget och med stort tålamod rullade man runt bollen inom laget och försökte hitta instick bakom Iggesunds backlinje. I åttonde minuten kom en djupledsboll som Christian Hedlund Brolin tog emot, höll undan sin försvarare, och rullade in ledningsmålet utom räckhåll för Thomas Luqwichowski i hemmamålet.

Så såg matchbilden ut hela första timmen och när Niklas Lindström drog in 2–0 i den 58:e minuten kändes det skåpsäkert för ABK.

Men så reducerade Mats Wennström på hemmalagets första riktiga målchans – och matchbilden förändrades totalt.

– Vi blir skärrade när vi släpper in ett mål, men det är ganska typiskt för oss. Vi har unga och orutinerade spelare som blir ängsliga för att förlora poäng, sa ABK-tränaren Jonas Höglund.

– Ser man bara till de sista tio minuterna kanske vi ska vara nöjda över att vi håller undan, men ser man till matchens alla 90 minuter är det rättvist. Vi var det bättre laget.

Mer läsning

Annons