Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandspelare får tre månaders avstängning: "Väldigt allvarligt"

Strand IF:s Sinan Sener har fått tre månaders avstängning efter ett rött kort i en match i slutet av maj. Ett rött kort som renderade i avstängning fram till 20 september. – Den första reaktionen var att det var lite långt, men samtidigt är det inte ett okej agerande, så jag har full förståelse, säger Strandtränaren Tobias Pettersson.

Annons

Det var i 2–2 matchen i P19-serien mellan Strands IF och IFK Bergvik som Strandspelaren Sinan Sener drabbade samman med en motståndare, något som slutade med att både Sener och Bergviks Saymon Kiflegzhi fick direkt rött kort. När Sener fick syna det röda kortet knuffade han sedan till domaren.

Det är det som ligger bakom den långa avstängningen Sener fått. En avstängning som sträcker sig från första juni till och med 20 september.

– Det är inte ofta det händer. Men när en domare blir inblandad måste vi markera. Om man handgripligen går på en domare så tycker vi att det är väldigt allvarligt. Det är det här som vi vill ha bort från fotbollen. Det är en tävling och det finns frustration, men låt bli domaren, säger Kenneth Carlsson, medlem i Hälsinglands fotbollförbunds disciplinutskott.

LÄS MER: Domarbasen om korttidsutvisningar: "Det har blivit ett snedvridet perspektiv"

Tobias Pettersson är tränare i Strands P19–lag och var på plats under matchen.

– Det gick så jäkla fort det där och jag hann inte riktigt uppfatta vad som hände, varför han blev så irriterad och vad det var som gjorde att han tappade humöret. Men som jag uppfattade det så var det någon i deras lag som han vart sur på och sedan tog typ nacksving på. Sedan knuffade han till domaren när han fick rött, säger Pettersson.

En avstängning för Sener hade Strandlägret väntat sig efter matchen, men inte att den skulle sträcka sig till slutet av säsongen.

– Jag blev lite chokad över att det blev så pass långt, men det var väl för att markera att det inte är okej och det är det inte. men jag tycker synd om honom också. Det är en jättelugn kille, och direkt efteråt sa han att han skämdes, att han bad om ursäkt för att han tappat det, säger Pettersson.

Hur jobbar ni inom Strands IF för att förhindra ilska mot domare och motståndare?

– Vi pratar om det hela tiden. Vi har haft möten inför säsongen och under säsongen, där vi pratar om att man ska ha respekt för alla. Vi representerar Strand och är förebilder, för Strand ska man se upp till. Vi står inte bakom spelarens agerande och vi pratade med honom direkt efteråt.

Att en spelare blir avstängd i tre månader hör inte till vanligheterna enligt Kenneth Carlsson, men från förbundets håll är man oroade över utvecklingen som de ser inom fotbollen.

– Det finns en bild som är illavarslande, och det är inte bara här i Hälsingland utan på många ställen runt om i landet. Det gäller att stävja det här, säger han.

LÄS MER: Elva av tolv klubbars krav till förbundet – skrota korttidsutvisningarna: "Vi tar det på stort allvar"

Mer läsning

Annons