Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand starkast i derbyt

/
  • Det var stundtals trångt framför Mattias Svärd i Strands mål. Här är det Robert Bronegård och Andreas Clahr som stör.

Rengsjö gjorde tre rejäla missar i derbyt mot Strand.

Det räckte för att ramla ner under nedflyttningsstrecket.

– Det känns riktigt surt just nu. De sätter de chanser som de får, säger Rengsjös tränare Anders Olsson efter 1–3 hemma på IP.

Annons

I den 33:e minuten fick Per Åstrand ostört driva in från höger och pricka in 1–0 bakom Olov Linck i Rengsjös mål. 2–0 kom sex minuter senare då Robert Bronegård på något sätt slog hål i luften. Bollen hamnade hos André Eliasson som behärskat lobbade in bollen bakom en chanslös Linck.

– Det var bara en sån där dag... Vi kan spela fotboll, men det gäller att göra det också och inte bara prata om det. Vi har inte tryggheten att spela som vi vill, säger Anders Olsson, som fick visst hopp om poäng tidigt i den andra halvleken.

Nyförvärvet Viktor Roos höll sig framme och kunde efter visst krångel få in 1–2 bakom Mattias Svärd i Strandmålet. Bara minuterna senare var 2–2 nära, men Jon Petterssons skott strök utanför stolpen.

Spiken för Rengsjö kom efter 86 minuter då Peter Stark Dahlberg, på en frispark, prickade in 3–1 i det högra krysset.

Fredrik Andersson, tränare i Strand, var glad efter slutsignalen.

– Vi hade pratat innan om vikten att träffa mål, något vi inte gjort tidigare. Det är det som är skillnaden i dag. Rengsjös skott går hårt utanför eller över, säger han.

Mer läsning

Annons