Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand saknade marginaler mot Sala

/
  • Trots sena reduceringar orkade inte Strand hela vägen mot Sala

Trots ett tidigt baklängesmål kämpade Strands IF för att komma ikapp. Dessvärre räckte det inte hela vägen och man fick vända hem från Sala utan poäng.

Annons

Redan efter en minut kunde tabelltrean Sala göra 1–0 hemma mot Strand. Hemmalaget skulle hinna utöka ledningen till 2–0 innan pausvila.

– Vi får uppförsbacke direkt. Sala är ett bättre lag än Mora (som man mötte i förra omgången reds anm.), men vi får inte till anfallsspelet riktigt, säger tränare Pelle Lindberg, som menar att det även finns saker att jobba på i försvaret.

Strand gjorde tre tidiga byten i andra halvlek och lyckades skapa lite fler chanser med bättre fart på offensiven. Ändå hann Sala göra ytterligare ett mål innan Strand kunde reducera först till 3–1 och sedan 3–2.

– Det är svårt att ligga under med 3–0, men vi gör en bra forcering på slutet. Även om vi inte har speciellt många riktigt vassa målchanser sista tio. Vi är lite för avvaktande och formdippande för att vinna i dag, säger Pelle Lindberg.

Sala spelade ett högt försvarsspel vilket satte press på Strand.

– När vi inte kan spela oss ur den pressen får vi problem, men vi klarar av det bättre sista 20, säger Lindberg och menar att marginalerna inte var på Strands sida idag.

– Vi hade åtminstone två 100 procentiga målchanser i första och minst en till i andra. Med lite flyt kunde det ha blivit 3–3, men inte i dag.

Strand får nu hoppas på en bra träningsvecka, dock utan målvakten Andreas Dahlström som bröt foten på fredagens träning och blir borta resten av året.

Mer läsning

Annons