Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik fick se känslofylld match

/

I våras såg 295 personer matchen mellan Tallåsen och Färila i division 5. På fredag kväll var det dags för returmöte på Färila IP. Även denna gång var det många som ville bevittna kommunderbyt, som kom att bli känslofyllt.

Annons

Inför fredagens match hade Färila som mest haft 147 personer på läktaren under säsongen. Det var när Näsviken kom på besök. Annars har man snittat på mellan 70–100 åskådare per match. Under fredagskvällen hade 325 personer tagit sig till gräsplanen på Färila IP för att se hemmalaget ta emot Tallåsens IF.

– Det är fantastiskt roligt, säger Pelle Olsson, tränare i Färila, och menar att de sällsynta kommunderbyna drar folk:

– Det är inte ofta det sker, framförallt inte i Ljusdal. Men folket här är väldigt fotbollsintresserade och det är mycket roligare att spela inför stor publik, säger han.

De 325 personerna fick se en match som inte bjöd på speciellt mycket i första halvlek. I sjätte minuten hade Färila chans att ta ledningen efter ett friläge, men Tallåsens målvakt Pär Larsson bjöd på en skicklig dubbelräddning. Det dröjde ända till minut 61 innan Fredrik Mårtensson kunde göra 1–0 till hemmalaget på frispark.

– Hela matchen var egentligen ganska jämn, men vi får ny energi genom vårt första mål, samtidigt som de tappar, sa Pelle Olsson efter slutsignal.

Nio minuter efter 1–0–målet utökade Daniel Säll Färilas ledning till 2–0.

– Vi gör en kanonmatch. Vi är mer disciplinerade i ett tätt derby. Det känns suveränt att vinna, sa Pelle Olsson.

För några fler mål blev det inte i matchen, som under slutminuterna blev ganska infekterad.

Tränarna skrek på domaren. Spelarna skrek på tränarna. Domarna skrek på spelarna och tränarna. Flera gula kort delades ut till spelare som snackade för mycket.

– Det blir heta känslor i ett derby, det är sånt som händer, menar Pelle Olsson.

Tallåsens tränare Tomas Åhlström ville bara lägga den här matchen bakom sig.

– Vi orkade inte hela distansen ut i dag. Det känns lite bittert, men Färila var bättre. Det är bara att bita ihop och försöka göra en bra avslutning på hösten,

Mer läsning

Annons