Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sporten storsatsar under EM – livesänt morgonprogram varje dag med experter, fans och landslagsspelare

/
  • Oskar Lund och Adam Johansson kommer varje morgon under Sveriges EM-resa sända live för att ge er läsare en unik inblick i hur det är att vara på plats i Frankrike.
  • På söndag, 09:30, startar
  • Pelle Nilsson, tidigare landslagsspelare och fotbollsprofil, kommer vara expert i
  • Karaktären Ingmar Andersson kommer vara med i våra sändningar.

Sommarens stora höjdpunkt är här – nu börjar äntligen EM i Frankrike.
Sporten storsatsar under mästerskapet och kommer erbjuda er läsare livesändningar varje dag, artiklar, krönikor och unikt material på plats.
– Det känns fantastiskt kul att vi kan erbjuda alla fotbollsälskare ett fullmatat EM-paket, säger Adam Johansson, som programleder "EM-morgon".

Annons

På måndag är det äntligen dags.

En sju månader lång väntan är då över och Sveriges EM-resa inleds när Irland väntar på andra sidan gräset på Stade de France i Paris. En på förhand måstematch för Erik Hamréns mannar som därefter ställs mot Italien och Belgien.

På plats för att bevaka Zlatan Ibrahimovic, Emil Forsberg, Patrik Carlgren och resten av de blågula landslagsspelarna är Sportens Oskar Lund. Han kommer ge er läsare en unik inblick genom reportage, fansmöten och tv-inslag.

– Jag ska försöka hitta de lokala berättelserna under EM och skildra både mästerskapet och folkfesten så nära som möjligt. Vi kommer verkligen att vara på plats där det händer när det händer och det känns riktigt häftigt, säger Oskar Lund.

För att ge er ännu mer närvaro från Frankrike kommer Sporten lansera en helt ny tv-satsning som startar på söndag: "EM-morgon – följ festen i Frankrike med Adam och Oskar".

Varje dag under EM (så länge Sverige är kvar) kommer Adam Johansson och Oskar Lund sända live vardagar 08:30 och helgdagar 09:30 på vår hemsida.

Programmet kommer innehålla gästspel i form av lokala experter, tittarmaterial från er läsare, analyser och berättelser om hur det är att vara på plats i Frankrike. Dessutom kommer den tidigare landslagsspelaren Pelle Nilsson vara gästexpert och karaktären Ingmar Andersson figurera i våra livesändningar.

Utöver detta kommer vi ha en levande liverapportering med TT under hela mästerskapet och Stisse Åberg kommer leverera krönikor inför och efter varje Sverige-match.

– Tillsammans med Oskar Lunds närvarokänsla, Stisse Åbergs vassa krönikor, "EM-morgon", Pelle Nilsson, Ingmar Andersson och möjligheten för er läsare/tittare att skicka in bilder och filmer från er EM-fest känns det som att vi maximerar sommarens mästerskap i Frankrike för våra läsare. Vi kommer erbjuda en stark rapportering med det lokala i fokus, säger Adam Johansson.

Mer läsning