Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som ett brev på posten

/

Christoffer "Våfflan" Ericson, 20 år – en relativ fotbollsdoldis i stan. Men så var det också fem år sedan han lirade fotboll i Ljusdals IF.

I Hudiksvall däremot var han hjälten igår. Den som det snackades om vid alla frukostbord med fotbollsintresserade . Det var "Våfflan" som nickade stans fotbollsstolthet ABK kvar i division 2 i slutminuterna mot Köping i lördags.

– Mitt första mål för säsongen kunde inte ha kommit lägligare, säger Christoffer.

Och nu kan det bli ett kliv uppåt i seriesystemet. Det finns intressenter.

Annons

I våras gick allt som på räls för Hudiksvalls ABK. Man tog den ena trepoängaren efter den andra och vann många matcher med uddamålet. Det studsade kort och gott rätt för det gul/svarta.

I höst har det varit tvärtom och de där uddamålssegrarna har bytts mot uddamålsförluster.

I måste-matchen mot Köping i lördags var det en annan ljusdaling, reslige Christoffer "Våfflan" Ericson, som använde huvudet när det som bäst behövdes.

ABK måste ha poäng mot nästjumbon Köping hemma på Glysisvallen. Man tog snabbt ledningen med 1-0.

– Men då rasade allt vårt spel. Köping kvitterade och sedan tog man ledningen i 85:e minuten och då var vi ur serien, berättar Christoffer.

– I slutminuten så skickade Lars Skärpe fram en lång crossboll som studsade bakom deras backlinje och jag hann dit med huvudet precis före målvakten och nickade över honom och i nät. Det blev vild glädje förstås över kvitteringen och att vi klarat oss upp på kvalplats via det där målet. Och än gladare blev vi sedan när det visade sig att de övriga resultaten gått vår väg och vi till och med klarade kontraktet utan kvalspel. För Köping däremot var det förstås tungt, dom åkte ur serien på grund av mitt kvitteringsmål.

Superettangänget Väsby var och kollade på dig i matchen mot Rotebro.

– Det hade jag ingen aning om, men det var kul att höra. Vi får se vad som händer, säsongen är ju precis slut och lagen i högre serier har några matcher kvar fortfarande.

Mer läsning

Annons