Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse och nedskräpning vid Solrosens IP

/
  • Anläggningschefen Janne Fredin hoppas på ett snabbt slut när det gäller skadegörelsen på Solrosens IP i Bollnäs.

Hörnflaggorna 24 (!) meter upp i luften fastsatta i belysningsstolparna.
Det är den senaste synen som mötte vaktmästaren när han kom till Solrosens IP.
Problemen med skadegörelse och konfrontation mellan föreningslivet och allmänheten vid konstgräsplanen i Bollnäs fortsätter.

Annons

– Vi har haft problem ända sedan vi öppnade anläggningen förra året och jag tycker skadegörelsen ökar i omfattning, säger anläggningschef Janne Fredin.

Det är tänkt att föreningslivet, skolan och allmänheten i form av spontanfotboll ska kunna utnyttja anläggningen. Så sker också men inte utan störningar.

– Vi har problem mellan föreningslivet och allmänheten som utnyttjar anläggningen. Tålamodet börjar tryta från klubbarna och vi får fler och fler klagomål på att inte allmänheten inte respekterar utan inkräktar på den uthyrda tiden. Som det är nu är respekten noll när tränarna säger till. När anläggningen är ledig är den öppen för alla. Om alla respekterar detta så slipper vi konfrontationen mellan föreningsliv och allmänhet.

Backspeglarna bortryckta och en söderslagen glasruta på traktorn. Hörnflaggorna uppe i belysningsstolparna. Glaskross, nedskräpning och tydliga tecken efter grillfester på konstgräset är numera vardag för vaktmästarna på Solrosens IP.

– Vi får titta vidare på hur vi ska lösa problemen. Jag hoppas att spontanfotbollen kan fortsätta. Det är bara positivt och är det ledigt är det bara att gå dit.

Mer läsning

Annons