Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista derbyt i Hudiksvall?

/
  • Jesper Karlsson och Pelle Lööf var målskyttar båda två i fjolårets målrika fight som ABK vann med 6–3.

Strand och ABK har spelat mängder av fotbollsderbyn genom åren.
Men onsdagens DM-semifinal kan eventuellt vara det sista derbyt lagen emellan, helt beroende på vad som händer med sammanslagningsprojektet Hudiksvalls United nästa år.

Annons

Strand var det "hetare" laget länge medan ABK har varit det bättre laget på senare tid, och de gul/svarta är också favoriter i den här matchen.

– Det är väl inte mer än rätt att vi får bära favoritskapet, säger ABK-tränaren Härje Lindgren.

– Men vi måste jobba tillsammans för att infria det, och förhoppningsvis är grabbarna revanschsugna efter helgens insats.

ABK saknar Kalle Dahlberg och "gamlingarna" Erik Hellström och Micke Skjärvold, även i strandlägret är det veteranerna som saknas.

– Vi får klara oss utan Erik sidenvall och Fredrik Näsman. "Myggen" Larsson finns med i truppen, men spelar förmodligen inte. Vi måste få ihop dem till seriespelet i stället, säger Strands tränare Fredrik "Frippe" Andersson.

– Nu får en massa juniorer chansen och de vet ju hur det känns att vinna i DM mot ABK. Men egentligen har jag svårt att se att vi ska kunna rubba ABK, men det gäller att försöka hålla nollan så länge som möjligt.

I fjol spelade lagen i samma division 3-serie och de båda derbymatcherna blev målrika historier – 15 mål sammanlagt. ABK vann båda matcherna, 4–2 "hemma" på våren och 6–3 "borta" på hösten.

Men det är historia nu, i kväll gäller det massor av prestige och en plats i årets DM-final.

Mer läsning

Annons