Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFF vill täppa luckan till Falun

Båda Söderhamnslagen i division 3-fotbollen, Söderhamns FF och Trönö, matchar i kväll.

Annons

I teorin: Söderhamns FF slår Falun i kvällens toppmöte på Hällåsen i division 3-fotbollen. Sedan vinner de hängmatchen borta mot Huge den 21 juli och, vips, så är de på samma poäng som dalalaget.

Lätt att skriva, knepigare att utföra.

I praktiken blir det säkert 90 minuters slit mot ett gäng masar som har snittat mer än tre mål per match och inte släppt in just så mycket mer än ett mål per kamp och som dessutom gjort 6–0 på Trönö.

– Ja, omöjliga är de inte. Visst har de börjat bra och de har några nyckelspelare, bland annat kantspringarna och en anfallare som gjort åtta mål vardera. Men vi har Holm som leder skytteligan och Rengsjö har ju visat att de går att slå, säger Robin Olofsson i SFF-elvan.

Även seriekollegan Trönö matchar på torsdagskvällen. Nykomlingen åker till Gävle för möte med målsnåla Hille som har defensivanstrukna 8–10 i målkvot, att jämföra med hälsingarnas anfallspräglade 18–23.

Betyder det att det är roligare att se Trönö spela än att betala entré för att se Hille?

– Ha, ha! Det beror väl på vilken typ av fotboll man gillar, säger Trönös sena nyförvärv Jonas Lif som under sina sex matcher i klubben bara varit med om att gå poänglös från planen två gånger.

Mer läsning

Annons